Leul a continuat sa se deprecieze, marti in fata monedei americane, dar a pierdut teren si in raport cu moneda unica europeana. Cursul dolar/leu a ajuns, astfel, la cel mai ridicat nivel din mai 2017 pana in prezent.

Leul a continuat sa se deprecieze, marti in fata monedei americane, dar a pierdut teren si in raport cu moneda unica europeana. Cursul dolar/leu a ajuns, astfel, la cel mai ridicat nivel din mai 2017 pana in prezent.

Pentru moneda unica europeana, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat marti, 13 noiembrie, un curs de 4,6599 lei/euro, in urcare cu 0,13 bani (0,03%), de la 4,6586 lei/euro cat a fost in sedinta anterioara.

Curs BNR pentru dolar: deprecierea leului accelereaza

In acelasi timp, moneda americana continua sa urce accelerat, la cursul BNR, la 4,1469 lei/dolar, cu 1,27 bani (0,31%) peste cotatia din sedinta anterioara, respectiv 4,1342 lei/dolar. Cursul dolarului continua, asadar, sa creasca, pentru a patra sedinta consecutiva, ajungand la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni (un curs mai mare nu s-a mai inregistat din 15.05.2017, cand dolarul a fost cotat la 4,1521 lei).

Dolarul american este cotat indirect pe piata romaneasca, prin paritatea euro/dolar, astfel ca raportul dolar/leu depinde de evolutia celor doua valute pe plan international. In sedinta de marti, 13 noiembrie, raportul euro/dolar se situa la 1,12 dolari/euro, fapt care a generat aprecierea dolarului si pe piata din Romania.

Francul elvetian, urmarit de clientii bancilor care au in derulare imprumuturi in aceasta moneda, a fost cotat, marti, in urcare. BNR a calculat un curs de 4,1011 lei/franc, fata de 4,0964 lei/franc in sedinta anterioara.

Cursul euro in regiune - zlotul creste

In regiune, coroana ceha si forintul unguresc au avut evolutii similare cu cea a monedei romanesti, respectiv de scadere in raport cu euro. In schimb, zlotul polonez a crescut in fata euro, contra trendului regional.

Astfel, coroana ceha inregistra, la jumatatea sedintei de tranzactionare, o depreciere in raport euro de 0,08%, in timp ce forintul unguresc pierdea, la randul sau, 0,16% in fata monedei europene. Zlotul polonez, vedeta regiunii, a castigat, in schimb, in fata euro 0,1% in sedinta de marti.

Pentru leul romanesc, previziunile nu sunt tocmai pozitive. Pentru urmatoarea perioada, analistii se asteapta la deprecierea leului pana la aproape 4,7 lei/euro peste 6 luni si pana la 4,7358 lei/euro peste un an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri