Leonardo Badea a primit marti aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor si Senat pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, cu 39 de voturi ''pentru'', 21 ''impotriva'' si o abtinere. In cursa pentru presedintia ASF s-a inscris si vicepremierul Viorel Stefan, dar acesta a pierdut sustinerea liderului PSD.

Elena Dascalu a fost validata de comisiile parlamentare pentru buget si cele economice pentru functia de prim vicepresedinte ASF, cu 40 de voturi "pentru" si 21 de abtineri. Pentru functiile de vicepresedinte, membru executiv, au fost validati Marius Sorin Bota (38 de voturi "pentru", 21 "impotriva" si 2 abtineri), Cristian Rosu (39 de voturi "pentru", 21 "impotriva", 2 abtineri) si Daniel Stefan Armeanu (41 de voturi "pentru", 16 "impotriva", 5 abtineri).

Pentru functiile de membru neexecutiv au fost avizati de comisii Joszef Birtalan (41 voturi "pentru" si 21 abtineri), Gabriel Gradinescu (41 de voturi "pentru", 21 "impotriva"), Aura Gabriela Socol (41 voturi "pentru", 17 "impotriva", 4 abtineri), Ovidiu Wlassopol (40 de voturi "pentru", 21 voturi "impotriva", o abtinere), scrie Agerpres.

Raportul comisiilor reunite si componenta finala a conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara urmeaza sa fie votate miercuri de plenul reunit al Parlamentului.

Vicepremierul Viorel Stefan, care a candidat pentru functia de presedinte ASF, a primit aviz negativ, avand un vot "pentru" si 60 de abtineri.

Acum o saptamana, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca il sustine pe Viorel Stefan la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), insa membrii CEx au ridicat o alta problema in sedinta, si anume faptul ca lui Leonardo Badea, actualul sef ASF, i s-a promis, atunci cand si-a depus prima data candidatura, ca va fi sustinut pentru un al doilea mandat.

„Sunt niste propuneri pentru ASF si CNA, maine (marti) le comunicam colegilor. Eu am spus ca il sustin pe Viorel Stefan. Azi, colegii au ridicat o problema destul de delicata, nu neaparat cu culoare politica, dar umana. In sensul ca lui Leo Badea i s-a cerut sa-si depuna candidatura la ASF, renuntand la mandatul de parlamentar, promitandu-i-se ca va fi sustinut si pentru un alt mandat. Si nu ar fi fost corect sa nu fie sustinut”, a declarat Liviu Dragnea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri