Era digitalizarii schimba radical modul in care consumatorii, persoane fizice, dar mai ales companiile, aleg sa faca plati internationale sau conversii valutare. De multe ori, acesti aleg costurile mai mici si siguranta, preferand sa lucreze cu FinTech-uri precum Akcenta. Iata un video care prezinta o solutie la indemana companiilor pentru a reduce costurile valutare.

"Cred ca in 2018 traim in epoca digitalizari. Fie ca ne place sau nu, trebuie sa imbratisam ideea ca digitalizarea produce in randul consumatorilor, atat a persoanelor fizice, dar mai ales in randul companiilor, siguranta si costuri (mai mici)", a declarat Claudiu Ghebaru, expert in solutii financiare in cadrul Akcenta.

In ceea ce priveste siguranta, Akcenta este reglementata atat de Banca Centrala a Cehiei, cat si de BNR pe plan local.

Akcenta este o companie din 1997, care in anul 2009 a obtinut si licenta de broker de trezorerie, iar in 2011 a devenit prima companie din Cehia care a obtinut si licenta de institutie de plata. Cu peste 20 de ani de experienta, Akcenta este prezenta in 7 tari, printre care Romania, Germania, Polonia si Cehia.

La nivel regional ne-au ales 33.000 de clienti si vom incheia anul 2018 foarte aproape de baremul de 5 miliarde de euro volume in plati internationale si schimburi valutare. In piata locala, Akcenta a lucrat cu peste 2.400 de clienti si urmeaza sa incheie anul cu volume tranzactionate de peste 300 de milioane euro - Claudiu Ghebaru

Clientii Akcenta sunt atat IMM-uri, cat si clienti cu cifre de afaceri care pot merge pana la 80-100 milioane de euro anual. Totusi, in Romania, nu sunt atat de multe companii care sa atinga aceste cifre.

Ce poate face, de exemplu, un importator pentru a-si reduce costurile valutare

In discutia cu specialistul Akcenta Claudiu Ghebaru am plecat de la premisa ca un importator din Romania are un furnizor in Polonia si trebuie sa faca o plata in zloti sau euro. In momentul in care antreprenorul initiaza operatiunea de plata a furnizorului in valoare de 100.000 de euro, el are 2 costuri.

"Va vedea ca in urma incasarilor din conturile curente in lei trebuie sa aloce o suma prin care sa achite acei 100.000 de euro. Este foarte simplu sa identifice, oricine, din punct de vedere contabil, cati lei trebuie sa plateasca pentru acei 100.000 euro. Ca urmare, intotodeauna va alege varianta care este cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor. Ulterior, al doilea cost asociat acelei plati este comisionul standard de procesare a ordinelor de plata", a explicat Ghebaru.

In cazul Akcenta, exista insa o facilitate pentru clienti care au atat exporturi, cat si importuri din Polonia, in sensul ca platile procesate de Akcenta catre partenerii polonezi sunt gratuite.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste cursurile de schimb, clientii Akcenta, odata inregistrati in platforma, pot sa vada in timp real cotatiile valutare – actualizate la intervale de 5-15 secunde – pentru peste 140 de monede din cele 195 existente la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri