Leul s-a apreciat usor, miercuri, in fata monedei unice europene, insa s-a depreciat, din nou, semnificativ in raport cu dolarul american, dupa cateva sedinted e crestere. La cat a ajuns cursul?

Pentru euro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, miercuri, 21 noiembrie, un curs de de 4,6644 lei/euro, in scadere cu 0,18 bani (0,04%), fata de 4,6662 lei/euro cat a fost in sedinta din ziua precedenta.

Leu creste, astfel, fata de euro pentru prima data dupa patru sedinte consecutive in care moneda nationala a pierdut teren in fata celei europene.

Curs BNR pentru dolar: leul se depreciaza din nou

Dolarul american isi reia cresterea fata de moneda romaneasca dupa cateva sedinte in care a dat sperante ca se va aprecia pana la un curs sub 4 lei/dolar. BNR a calculat, miercuri, pentru dolar un curs de 4,0999 lei/dolar, cu 2,05 bani (0,5%) peste nivelul de 4,0794 lei/dolar inregistrat in sedinta anterioara.

Timp de cinci sedinte consecutive, leul s-a apreciat fata de dolar, dupa ce moneda americana ajunsese la maximul ultimelor aproximativ 18 luni, respectiv 4,1469 lei/dolar.

Cresterea dolarului pe piata romaneasca este legata direct de evolutia monedei americane fata de cea europeana pe plan international, avand in vedere ca dolarul este cotat indirect pe piata romaneasca.

Pe plan extern, raportul euro/dolar a scazut, marti in a doua parte a zilei, sub pragul de 1,14 euro/dolar, insa in prima parte a sedintei de miercuri a revenit peste acest nivel. In aceste conditii daca trendul continua, este posibil ca dolarul sa revina pe scadere si pe piata de la Bucuresti.

Petru francul elvetian, BNR a calculat, miercuri, un curs de 4,1189 lei/franc, in urcare fata de sedinta precedente, cand a fost cotat la 4,10956 lei/franc.

Cursul euro in regiune - leul, in trend cu coroana si zlotul

In tarile vecine, monedele nationale au evoluat mixt in raport cu moneda unica europeana. Coroana ceha si zlotul polonez au avut o evolutie similara cu cea a leului, respectiv de apreciere in fata euro, insa ceva mai accelerata decat in cazul monedei noastre nationale. In acelasi timp, insa, forintul unguresc s-a depreciat in raport cu moneda unica europeana.

La jumatatea sedintei de tranzactionare de miercuri, coroana ceha se aprecia cu 0,11% in fata euro, iar zlotul polonez cu 0,23%. In schimb, moneda unica europeana s-a apreciat in raport cu forintul unguresc, insa nesemnificativ, marcand un castig de doar 0,03% la mijlocul zilei de miercuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri