Transfond va lansa oficial pentru entitatile din Romania serviciul de Instant payments pe 10 decembrie, anul acesta, conform declaratiilor facute de catre Bogdan Nastase, project manager Transfond, in cadrul conferintei Banking 4.0, organizata de nocash.

Instant payments este o solutie ce le va permite entitatilor care o integreaza sa le ofere clientilor posibilitatea de a transfera bani intre conturi detinute la banci diferite in cateva secunde. Bogdan Nastase a precizat ca acest serviciu va fi oferit gratui, pana pe 10 decembrie 2019, urmand ca mai apoi sa fie perceputa o taxa de 1.000 de lei pe luna pentru fiecare institutie care o integreaza.

“Banca Transilvania si CEC Bank au terminat testarile, iar din martie 2019 vom lucra si cu BCR. Integrarea dureaza cel putin 8 luni, bancile fiind nevoite in aceasta perioada sa faca diferite analize si dezvoltari”, a precizat Bogdan Nastase pentru wall-street.ro

De asemenea, va exista si un cost per tranzactie de 0,90 de bani, cost ce va fi suportat de catre entitatile participante la tranzactie, nu direct de catre clientul care realizeaza tranzactia.

Sursa foto: Mooshny / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri