Indicele ROBOR scade in sedinta de astazi, 29 noiembrie, pe toate cele 8 intervale, inclusiv ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila.

ROBOR overnight a scazut cu 0,23 puncte procentuale, de la 2,55% pe an la 2,32% pe an, aceeasi scadere fiind inregistrata si de ROBOR la 2 zile, care a coborat de la 2,56% pe an la 2,33% pe an. In acelasi timp, ROBOR la o saptamana a scazut cu 0,16 puncte procentuale, de la 2,61% pe an la 2,45% pe an, iar ROBOR la 1 luna cu 0,06 puncte procentuale, de la 3,01% pe an la 2,95% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Indicele ROBOR la 6 luni a scazut cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,38% pe an la 3,36% pe an, aceeasi scadere fiind inregistrata si de ROBOR la 9 si 12 luni, respectiv de la 3,47% pe an la 3,45% pe an si de la 3,56% pe an la 3,54% pe an.

ROBOR la 3 luni scade pentru a 4-a sedinta consecutiva

ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila, a scazut pentru a 4-a sedinta consecutiva, astazi coborand de la 3,13% pe an la 3,09% pe an .

Aceasta evolutie a dobanzilor are loc in contextul interventiilor Bancii Nationale a Romaniei, care imprumuta bancilor lichiditate, prin operatiuni repo pe o saptamana, la o dobanda de politica monetara de 2,5% pe an. Prin cea mai recenta interventie , cea de luni 26 noiembrie, BNR a acordat bancilor o finantare totala de 10,23 miliarde de lei.

Sursa foto: Bogdan Vija/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri