Un procent de 11% dintre romani ar trece la alta banca pentru a beneficia de serviciul de plati instantanee, arata un nou studiu iSense Solutions, dedicat perceptiei romanilor asupra bancilor moderne si serviciilor oferite de acestea, realizat in luna noiembrie a acestui an, online, in mediul urban, la care au participat 604 persoane cu varsta de peste 18 ani. Datele au fost prezentate in exclusivitate in cadrul conferintei Banking 4.0, organizata de No Cash Events.

Transfond va lansa oficial pentru entitatile din Romania serviciul de Instant payments pe 10 decembrie, anul acesta, conform declaratiilor facute de catre Bogdan Nastase, project manager Transfond, in cadrul conferintei Banking 4.0, organizata de nocash. Mai multe detalii AICI.

Rapiditatea este una dintre caracteristicile puternic asociate cu bancile moderne: 76% dintre romani spun ca o banca moderna este o banca rapida, care ii ajuta sa nu-si piarda timpul. In acest context, posibilitatea de a face plati contactless cu cardul este foarte apreciata de romani, 80% dintre ei afirmand ca aceasta facilitate le face viata mai usoara.

De asemenea, 62% considera ca folosirea inteligentei artificiale ajuta la rezolvarea mai rapida a problemelor. In ceea ce priveste tehnologia si inovatia, 2 din 10 romani s-ar muta la alta banca pentru a beneficia de tehnologii si inovatii. Printre tehnologiile asociate cu o banca moderna, se numara: aplicatie de banking pentru mobil, plata contactless, posibilitatea de a contracta servicii online, posibilitatea de a-si schimba singuri setarile de securitate ale cardului, posibilitatea de face exchange online, self-banking, salvarea platilor in aplicatie, carduri virtuale.

sursa foto: iSense Solutions

„Studiul ne-a aratat faptul ca romanii isi doresc sa aiba posibilitatea efectua mai multe operatiuni cu ajutorul aplicatiei de banking pentru mobil. Printre optiunile pe care si-ar dori sa le aiba in aplicatia de mobil a bancii se numara: sa isi poata plati taxele si impozitele (61%), rovignetta (45%), utilitatile (42%), RCA-ul (39%), parcarea (35%), sa isi poata face o asigurare de viata (27%), sa faca un depozit (24%) si sa acceseze un imprumut (22%)”, declara Traian Nastase, Managing Partner, iSense Solutions

sursa foto: iSense Solution

Cu toate ca doar 30% dintre romani au auzit despre cardurile biometrice, ei declara ca si-ar dori sa le utilizeze: 7 din 10 romani au declarat ca ar folosi un card biometric (dupa ce au fost expusi la o descriere a produsului) daca ar fi disponibile, iar 11% dintre ei si-ar schimba banca cu care lucreaza pentru accesul la un card biometric.

Aproape trei sferturi dintre romani (73%) sunt de parere ca utilizarea unui card biometric le-ar face viata mai usoara. Cardul biometric reprezinta o optiune atragatoare pentru romani pentru ca poate fi folosit exclusiv cu amprenta persoanei (71%), pentru ca ofera siguranta contului bancar in cazul pierderii cardului (70%) si datorita riscului redus de frauda (64%).

Studiul a fost realizat online de catre compania iSense Solutions pe un esantion de 604 de respondenti din mediul urban. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta de peste 18 ani din mediul urban din Romania. Grad de eroare +/- 3.99%, la un nivel de incredere de 95%.

Sursa foto: By GaudiLab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri