Indicele ROBOR a inregistrat fluctuatii minore pe majoritatea scadentelor in sedinta de astazi, 5 decembrie. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila.

ROBOR overnight a scazut cu 0,02 puncte procentuale astazi, fata de sedinta anterioara, de la 2,27% pe an de la 2,25% pe an, in timp ce ROBOR la 2 zile a scazut cu 0,03 puncte procentuale, de la 2,29% pe an la 2,26% pe an, iar ROBOR la o saptamana a scazut cu 0,04 puncte procentuale, de la 2,40% pe an la 2,36% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

In ceea ce priveste ROBOR la 6 luni, scadenta a coborat cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,37% pe an la 3,36% pe an, in timp ce ROBOR la 9 si la 12 luni si-au pastrat valoarea inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,45% pe an si 3,54% pe an.

ROBOR la 3 luni isi pastreaza valoarea inregistrata in sedinta anterioara

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila, si-a pastrat valoarea inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,09% pe an.

Citeste si:
Cum au evoluat restantele romanilor la credite in ultima luna
Restantele romanilor la...

Sursa foto: By douglasmack / shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dupa ce s-au "ars" cu dobanzi de 800% la credite, danezii iau masuri