Societatea de asigurari Ardaf va fi scoasa din procedura de redresare financiara, prin administrare speciala, la jumatatea lunii februarie 2007, actionarii recapitalizand compania cu peste 100 milioane lei
"Majorarea de capital, de 100 milioane lei, in vederea redresarii financiare si solvabilizarii Ardaf, a fost un succes, in conditiile in care, cu doua zile inainte de expirarea termenului de subscriere, actiunile emise de Ardaf pentru aceasta majorare au fost suprasubscrise de actionari, cu suma de 37.483 lei. in urma majorarii de capital, in conturile Ardaf a intrat, pana in acest moment, suma de 100.037.483 lei", a declarat pentru NewsIn administratorul special al Ardaf, avocat Radu Cocea.

"Aceasta majorare de capital, realizata cu succes, va permite Ardaf sa treaca imediat la plata obligatiilor sale restante in ceea ce priveste despagubirile aferente contractelor de asigurare incheiate de companie, obligatii care se ridica la suma de aproape 70 milioane lei, din care 30 milioane lei reprezinta obligatii pe termen scurt", a precizat Radu Cocea.

"Ma astept ca, pana pe data de 5 ianuarie, cand expira termenul de subscriere la majorarea de capital, sa mai intre bani in conturile Ardaf. Dupa aceea, pe 7 februarie, actionarii Ardaf vor numi membrii Consiliului de Administratie al companiei, precum si conducerea executiva a acesteia. Punand la socoteala si timpul necesar indeplinirii formalitatilor legale, legate de notificarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in legatura cu rezolvarea problemei de solvabilitate a Ardaf, precum si de publicarea tuturor actelor in Monitorul Oficial, estimez ca Ardaf va iesi oficial din procedura de administrare speciala cel mai probabil la jumatatea lunii februarie", a mai spus Cocea.

"In acest moment, se poate spune ca Ardaf se afla pe picioarele ei. Este un mare succes, pentru ca nu este usor sa vii cu 30 de milioane de euro pentru a recapitaliza o companie", a adaugat administratorul special al Ardaf.

Actionarii Ardaf au decis, pe data de 15 noiembrie 2006, majorarea capitalului social al companiei cu suma de 100 milioane lei, prin aport in numerar, prin emiterea a un miliard de actiuni cu valoarea nominala, subscrierea efectuandu-se la pretul de 0,1 lei/actiune.

Anterior, in perioada iulie - septembrie 2006, au fost programate alte doua majorari ale capitalului social al societatii de asigurari Ardaf, independente una fata de cealalta, una de 71,2 milioane lei, iar cealalta de 110 milioane lei, ambele esuate. in prima etapa a majorarii, actionarii Ardaf care aveau drept de preferinta la majorarea de capital cu 110 milioane lei, au subscris doar 8,6% din actiunile ofertei, iar in a doua etapa a majorarii de capital acompaniei Ardaf au fost subscrise 2,3 milioane de actiuni, echivalentul a numai 0,21% din numarul de actiuni oferite.

Pe data de 18 iulie 2006, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat retragerea aprobarii pentru trei administratori al societatii de asigurari Ardaf, din cauza lipsei de prudenta si profesionalism in desfasurarea activitatii, si a decis deschiderea procedurii de administrare speciala, pentru redresare financiara.

Potrivit comunicatului emis de CSA cu aceasta ocazie, masura ii viza pe Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca, membri ai Consiliului de Administratie. "Aceasta hotarare a fost luata ca urmare a faptului ca administratorii societatii nu au organizat si desfasurat activitatea cu prudenta si profesionalism, in concordanta cu natura si marimea activitatii prestate, dovedind ca nu au asigurat un management prudential, punand in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari", se afirma in comunicatul CSA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri