Mastercard si FinTech-ul phyre au anuntat lansarea portofelului digital phyre pe piata din Romania. Aplicatia de mobil, certificata de Mastercard si sustinuta de Paynetics, institutie de e-money licentiata, le permite utilizatorilor sa-si inroleze in aplicatie orice card care permite plati, indiferent de emitent, sa obtina un card digital Mastercard, care poate fi tokenizat pe baza tehnologiei inteligente de plata Mastercard Digital Enablement Service sau un card fizic Mastercard cu care sa realizeze plati la POS sau sa retraga bani de la bancomat.

Utilizatorii phyre pot achita la orice terminal POS din lume care suporta tehnologia contactless sau online, pot efectua transferuri de bani intre prieteni, instant si fara comision, sau isi pot inregistra toate cardurile de fidelitate pe care le detin si le pot utiliza direct prin intermediul smartphone-ului. In plus, consumatorii isi pot urmari cheltuielile, pot cauta oferte personalizate de la comerciantii lor preferati si isi pot utiliza voucherele si cupoanele atunci cand fac cumparaturi, conform unui comunicat de presa.

Ambele versiuni ale aplicatiei, atat cea pentru iOS, cat si cea pentru Android, includ acelasi set de caracteristici, insa, pana la momentul aparitiei Apple Pay pe piata romaneasca, platile NFC pe POS nu vor fi posibile din cauza limitarilor impuse de Apple. Intre timp, utilizatorii phyre care detin un mobil dotat cu sistem iOS au optiunea de a comanda un card fizic Mastercard pentru a putea plati la orice POS sau pentru a retrage numerar de la orice ATM din lume (comisionul de retragere fiind de 3 lei pentru retragerile in lei si 10 lei pentru retragerile in valuta). Cardul va putea fi controlat de pe smartphone, utilizatori primind alerte gratuite pentru fiecare plata efectuata si urmarind toate tranzactiile din aplicatie. Emiterea si livrarea cardului fizic costa 24 de lei.

De asemenea, conform informatiile publicate in cadrul aplicatiei, phyre aplica si un comision de inactivitate: daca alimentezi cu ani si nu faci o tranzactie timp de 6 luni, din cea de-a 7-a luna se va aplica lunar un comision e 1 euro. Pentru schimbul valutar, comisionul este de 1,25% din suma tranzactionata.

„Ne bucuram ca, impreuna cu phyre, lansam pe piata din Romania un produs care imbina cu succes tehnologia contactless si smartphone-ul, un dispozitiv care inglobeaza tot mai multe tehnologii pentru a ne face viata mai usoara. Implementarea unor noi mijloace de plata, asa cum este portofelul digital, este posibila datorita evolutiei fulminante pe piata locala a platii prin intermediul tehnologiei contactless. Dupa mai bine de 10 ani de investitii masive pe care Mastercard le-a facut in infrastructura de acceptare contactless, plata fara contact a devenit cea mai raspandita forma de tranzactionare electronica pe plan local. O dovada in acest sens este ca, astazi, 2 din 3 tranzactii realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianti sunt contactless”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard Romania.

De asemenea, toti utilizatorii phyre au optiunea de a comanda, in mod gratuit, un card virtual Mastercard pentru plati online securizate. Cardul poate fi blocat pe orice perioada de timp si deblocat atunci cand este necesar unei tranzactii online. In primele 12 luni de la activare, phyre nu percepe comisioane de administrare, urmand ca dupa incheierea unui an de utilizare, consumatorii sa achite lunar 1 euro.

„Suntem incantati sa lansam alternativa digitala a portofelului clasic, astfel incat orice utilizator sa poata merge la cumparaturi doar cu telefonul, unde sa aiba stocate toate cardurile de fidelitate, sa poata rasfoi cataloagele celor mai cunoscuti retaileri, sa se bucure de oferte si sa plateasca doar cu telefonul. De asemenea, ne dorim ca utilizatorii phyre sa economiseasca timp si comisioane bancare, oferindu-le posibilitatea de a face transferuri instantanee de bani, fara comisioane. In plus, cardul virtual si cardul fizic Mastercard vor completa experienta oferita de phyre, dorindu-ne sa devenim portofelul digital preferat in Romania”, a declarat Traian Baicu, CEO phyre Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri