Banca Transilvania a achizitionat actiuni ale companiilor Medicredit Leasing IFN SA si BT Finop Leasing IFN SA, detinand, in prezent, 38,89% din actiunile primei societati si 51% din cele de-a doua. in urma cumpararii si subscrierii de actiuni ale companiei Medicredit Leasing IFN SA, Banca Transilvania detine, in prezent, 38,89% din capitalul social al acesteia. Firma are ca obiect de activitate leasingul operational si financiar pentru achizitionarea de echipamente medicale, se spune in comunicatul Bancii Transilvania.

Banca Transilvania are, in prezent la Medicredit Leasing IFN SA, 13.191 de actiuni nominative, in valoare de 1.319.100 lei, suma subscrisa si varsata in intregime, in lei, plata fiind facuta, de catre banca, la data de 20 decembrie 2006. Banca are optiunea de a achizitiona, pana la data de 31 iulie 2007, cel putin 50% plus o actiune din capitalul social al Medicredit Leasing, fapt care ii poate conferi statutul de actionar majoritar al firmei, se afirma intr-un comunicat al bancii.

Banca Transilvania detine, in urma plasamentului de capital facut prin BT Investments SRL, companie a grupului financiar, 51% din capitalul social al societatii BT Finop Leasing IFN SA, a carei activitate consta in intermedierile financiare.

Medicredit Leasing, divizia de finantare a grupului Medicare, este specializata in finantarea, in sistem leasing, a sectorului medical si are un capital social de trei milioane de lei, fiind infiintata in anul 2003. Medicredit Leasing IFN SA ofera consultanta financiara, tehnica si manageriala pentru medicii si investitorii care doresc sa dezvolte o activitate medicala pe cont propriu, precum si suport specializat pentru managementul proiectelor de investitii medicale din Romania. in 2005, Medicredit Leasing IFN SA a inregistrat un profit net de 131.363 lei, la un volum al afacerilor de 4,44 milioane lei.

BT Finop Leasing IFN SA are ca obiect de activitate leasingul operational si financiar si a inregistrat, in 2005, un profit net de 227.272 lei si o cifra de afaceri de 4,96 milioane lei.

"Obiectivul acestor achizitii este intarirea prezentei Bancii Transilvania in domeniul leasingului, prin derularea unor activitati de leasing operational si cel destinat dezvoltarii domeniului medical, alaturi de leasingul financiar", se mai spune in comunicat.

Banca Transilvania este componenta principala a grupului financiar Banca Transilvania, cu sediul in Cluj-Napoca si care a fost infiintat in anul 2003. Grupul cuprinde companii care isi desfasoara activitatea in diverse domenii de activitate: bancar, asigurari, leasing, tranzactii mobiliare, finantarea consumatorilor, factoring si administrarea afacerilor.

Banca Transilvania este, in prezent, a cincea banca romaneasca dupa marime, are o retea bancara ce o situeaza pe locul patru si controleaza 4,5% din activele sistemului bancar romanesc. Activele Bancii Transilvania erau de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie.

Banca este prezenta la nivelul intregii tari, dar are o cota de piata mai ridicata in regiunea Transilvaniei, unde isi desfasoara peste jumatate din afacere.

Banca Transilvania este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar actionarul sau principal este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din actiunile bancii. Nici un alt actionar nu detine mai mult de 5% din titlurile Bancii Transilvania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri