Ministerul Finantelor va lansa, in primul trimestru din 2007, sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valoare de 5,7 miliarde lei, informeaza un comunicat al ministerului.

In luna ianuarie vor avea loc trei emisiuni de titluri de stat, iar in celelalte doua luni ale trimestrului, februarie si martie, vor fi cate doua emisiuni. Primele emisiuni de cerificate de trezorerie si de obligatiuni vor avea loc pe 8 ianuarie 2007 si vor insuma doua miliarde lei si respectiv 500 milioane lei.

"Emisiunile de certificate de trezorerie cu data de licitatie 8 ianuarie nu au fost anuntate prin Calendarul emisiunilor de titluri de stat, fiind introduse ca urmare a evolutiilor recente ale disponibilitatilor contului curent general al trezoreriei statului!, se arata in comunicatul Finantelor.

Cealalta emisiune din ianuarie se va desfasura pe 15 ianuarie si va avea o valoare indicativa de un miliard lei.

Certificatele de trezorerie vor avea scadente de sase si 12 luni, in timp ce obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea scadente de trei si cinci ani.

Licitatiile pentru certificatele de trezorerie vor avea loc in fiecare luna a anului 2007 si vor fi organizate in a treia saptamana din luna. Data de licitatie va fi in ziua de luni, iar cea de decontare in ziua de miercuri. Licitatiile pentru obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea loc in fiecare luna a acestui an, cu exceptia lunii ianuarie, si vor fi organizate in prima saptamana a lunii. Data de licitatie va fi in ziua de joi, iar cea de decontare in ziua de luni.

Trimestrial, Ministerul Finantelor va publica un anunt referitor la maturitatile si valorile indicative ale imprumuturilor pe fiecare luna a trimestrului in curs, urmand ca prin prospectul de emisiune lunar sa fie anuntat volumul efectiv si alte elemente specifice emisiunilor anuntate.

Ministerul Finantelor a estimat ca va lansa, in 2007, emisiuni de titluri de stat pe piata interna, in valoare de opt miliarde de lei si o emisiune de titluri de stat pe pietele internationale de circa 500 milioane de euro.

In 2006, Finantele au anulat toate emisiunile de titluri de stat programate prin calendarul dat publicitatii la inceputul anului, pentru ca bugetul consolidat a inregistrat excedent in fiecare luna. Potrivit legii datoriei publice, statul nu se poate imprumuta in conditii de surplus bugetar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri