Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca, dupa fuziunea incheiata cu succes chiar in ultimele zile din 2018. Devenita in urma acestei achizitii cea mai mare banca din sistemul bancar, BT a parcurs in noua luni un plan ambitios de integrare a Bancpost si este deschisa pentru o noua "reinventare" daca provocarile economice o vor cere sau vor aparea oportunitati pe piata.

Care este mesajul conducerii BT pentru clienti dupa fuziunea cu Bancpost - DOCUMENT

"Este un pas inainte in povestea bancii noastre, in care achizitiile Bancpost, Victoriabank si Volksbank Romania au un loc aparte [...] Avem curajul, experienta si resursele necesare pentru noi reinventari ale bancii noastre, daca provocarile economice o vor cere sau, pe de alta parte, daca vor aparea oportunitati pe piata", se arata in mesajul managementului Bancii Transilvania.

Mesajul transmis clientilor este semnat de Omer Tetik (CEO al BT) si Horia Ciorcila, presedintele consiliului de administratie. Puteti sa il cititi integral in documentul atasat.

Prima reinventare a BT a avut loc in anul 2001, odata cu inceperea extinderii la nivel national a retelei de unitati, iar 2009 a devenit un alt reper in istoria Bancii Transilvania pentru ca modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci.

"Stim ca, fiind cel mai mare finantator al economiei nationale, al IMM-urilor si al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum inainte o responsabilitate tot mai mare fata de cei 3 milioane de clienti ai bancii, 10.000 de angajati ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de actionari si fata de economia romaneasca. De asemenea, vom continua implicarea noastra in cresterea Victoriabank din Republica Moldova si in consolidarea sistemului bancar din tara vecina", mai anunta Banca Transilvania.

In ultimii 10 ani, BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la randul lor sustin 1,3 milioane de angajati si familiile lor. De asemenea, tot in ultimii 10 ani, Banca Transilvania a platit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei si a investit peste 1,1 miliarde lei in dezvoltarea activitatii.

De asemenea, BT este unul dintre cei mai activi sustinatori ai proiectelor sociale si educationale, cu o medie de 23 milioane de lei investiti anual in sport, comunitati si educatie.

"Suntem suporterul numarul 1 al baschetului romanesc si partenerii numarului 1 mondial in tenis, Simona Halep. Sustinem anual peste 1.000 de proiecte de implicare si responsabilitate sociala. La randul ei, Bancpost a fost prima banca din Romania privatizata integral si un jucator activ in comunitate. Banca Transilvania va continua aceasta directie si isi asuma responsabilitatea ca principal sustinator al dezvoltarii economiei, al companiilor si al oamenilor prin acordarea de finantari si contributia la realizarea unor planuri individuale", se mai arata in mesajul conducerii Bancii Transilvania.

Banca Transilvania a inchis anul 2018 cu o crestere 4,6% pe bursa. Actiunile bancii urcasera cu 22,3% pana la data de 19 decembrie, insa acestea au suferit corectii puternice dupa ce Guvernul a anuntat o taxa speciala pe activele bancare.

Banca Transilvania este in prezent evaluata pe bursa la 9,64 mld. lei, cu aproximativ 1,6 mld. lei mai mult decat BRD, cealalta mare banca listata.

In prima sedinta de tranzactionare din anul 2019, actiunile Banca Transilvania cresteau cu 2,2%, continuand astfel cursa de recuperare a pierderilor cauzate de Ordonanta taxelor.

Banca Transilvania a inregistrat un profit net de 979 mil. lei la finalul primelor 9 luni din 2018, cu aproximativ 25% mai mult decat in perioada similara din 2017. De asemenea, activele bancii au urcat cu 9,2%, la 64,8 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri