Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila din piata interbancara, continua sa scada pentru a treia sedinta consecutiva din acest an, 7 ianuarie. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat indicele in sedinta de astazi pe toate scadentele.

Indicele ROBOR overnight a scazut in sedinta de astazi cu 0,25 puncte procentuale, de la 2,54% pe an la 2,29% pe an, acelasi scenariu avand loc si in cazul scadentei la 2 zile, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 1 saptamana a scazut cu 0,24% puncte procentuale, de la 2,61% pe an la 2,37% pe an, iar ROBOR la 1 luna cu 0,10 puncte procentuale, de la 2,74% pe an la 2,64% pe an.

ROBOR la 6 si 9 luni si-au pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,28% pe an si 3,39% pe an, in timp ce ROBOR la 12 luni a scazut cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,48% pe an la 3,46% pe an.

ROBOR la 3 luni: indicele scade pentru a treia sedinta consecutiva din 2019

ROBOR la 3 luni

Indicele ROBOR scade pe 5 din...
Citeste si: Cat este ROBOR la 3 luni! Pentru cine ramane important indicele

sursa foto: Cosmin Placinta / Shutterstock.com

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, a scazut in sedinta de astazi cu 0,03 puncte procentuale, de la 2,97% pe an la 2,94% pe an.

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

ROBOR la 3 luni: cum a...
Citeste si: ROBOR la 3 luni: cum a evoluat indicele astazi

Sursa foto: By Godlikeart / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Extinderea programului de indatorare, pe masa Guvernului! Care e suma?