Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila din piata interbancara, stagneaza pentru prima data in acest an, dupa 6 sedinte consecutive in care a scazut. Aflati din acest material cum a evoluat indicele ROBOR pe toate scadentele.

ROBOR overnight a scazut in sedinta de astazi, 11 ianuarie, cu 0,01 puncte procentuale, de la 1,76% pe an la 1,75% pe an, acelasi scenariu avand loc si in cazul scadentei la doua zile, in timp ce ROBOR la 1 saptamana a scazut de la 1,82% pe an la 1,81% pe an si ROBOR la o luna si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedint anterioara, respectiv 2,54% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 6 luni a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,22% pe an la 3,23% pe an, in timp ce ROBOR la 9 luni si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,34% pe an si ROBOR la 12 luni a scazut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,44% pe an la 3,43% pe an.

ROBOR la 3 luni stagneaza pentru prima data in 2019

ROBOR la 3 luni credite rate dobanzi

sursa foto: By cristi180884 / Shutterstock.com

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila din piata interbancara, si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 2,88% pe an dupa 6 sedinta consecutive in care s-a aflat intr-un trend descendent.

Indicele ROBOR creste in...
Citeste si: Indicele ROBOR creste in sedinta de astazi pe toate scadentele

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

Sursa foto: PhoyoNXT / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ROBOR la 3 luni creste in sedinta de astazi