Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, scade in sedinta de astazi, 15 ianuarie. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat indicele ROBOR pe toate scadentele.

Indicele ROBOR overnight a scazut in sedinta de astazi cu 0,45 puncte procentuale, de la 2,60% pe an la 2,15% pe an, in timp ce ROBOR la doua zile a scazut cu 0,44 puncte procentuale, de la 2,60% pe an la 2,16% pe an si ROBOR la 1 saptamana cu 0,30 puncte procentuale, de la 2,65% pe an la 2,35% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 1 luna a scazut cu 0,04 puncte procentuale, de la 2,72% pe an la 2,68% pe an, iar ROBOR la 6 luni si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara(3,23% pe an), in timp ce ROBOR la 9 si 12 luni au scazut fiecare cu cate 0,01 puncte procentuale, de la 3,35% pe an la 3,34% pe an si de la 3,44% pe an la 3,43% pe an.

ROBOR la 3 luni scade cu 0,03 puncte procentuale in sedinta de astazi

ROBOR credite dobanda imprumuturi

sursa foto: Adriana Iacob / Shutterstock.com

ROBOR la 3 luni creste in...
Citeste si: ROBOR la 3 luni creste in sedinta de astazi

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, a scazut in sedinta de astazi cu 0,03 puncte procentuale, de la 2,92% pe an la 2,89% pe an.

Cresterea dobanzilor din piata bancara a avut loc in contextul in care Banca Nationala a Romaniei a atras din piata monetara 12,8 miliarde de lei pe o saptamana la dobanda de politica monetara de 2,5% pe an.

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

Indicele ROBOR creste in...
Citeste si: Indicele ROBOR creste in sedinta de astazi pe toate scadentele

Sursa foto: Cosmin Placinta / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ROBOR la 3 luni: la cat este cotat astazi