Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu a avut succes nici cu emisiunea de obligatiuni in euro. Statul a scos, miercuri, la vanzare, titluri in euro, pe 5 ani, prin care spera sa imprumute 100 de milioane de euro de la banci, dar suma pe care a reusit sa o atraga a fost mai mica.

Bancile au transmis oferte in valoare de 132 de milioane de euro, insa MFP le-a acceptat doar in limta a 83,5 milioane de euro, la o dobanda medie de 0,97% pe an, in crestere usoara fata de emisiunea precedenta. In urma cu o luna, statul a atras de la banci mai mult de 250 de milioane de euro printr-o licitatie de obligatiuni in moneda europeana pe 5 ani, la o dobanda de 0,95% pe an (suma initiala a licitatiei fiind de 200 de milioane de euro).

La licitatia de miercuri au participat doar 6 banci, dupa ce, cu o zi in urma, la sesiunea suplimentara nu a participat nici un finantator.

Dobanzile la imprumuturile statului in euro au revenit, asadar, la nivelul inregistrat la inceputul lui 2016 (1%), dupa ce aceastea scazusera la 0,22% in urma cu un an (la o emisiune pe 3 ani).

Masurile luate dupa ce fetita...
Citeste si: Un copil a murit intr-o fosa septica. Masurile? Dat afara un director


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
MFP imprumuta o suma uriasa de pe pietele externe! La ce dobanda?