ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, creste in sedinta de astazi, 18 ianuarie. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat indicele ROBOR pe toate scadentele.

Indicele ROBOR overnight si-a pastrat in sedinta de astazi aceeasi valoare inregistrata cu o zi inainte, respectiv 1,74% pe an, in timp ce ROBOR la 2 zile a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 1,74% pe an la 1,75% pe an. In ceea ce priveste indicele ROBOR la 1 luna, acesta a crescut cu 0,04 puncte procentuale, de la 2,78% pe an la 2,82% pe an.

ROBOR la 6 luni a crescut cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,20% pe an la 3,22% pe an, in timp ce ROBOR la 9 luni si-a pastrat aceeasi valoare inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,34% pe an si ROBOR la 12 luni a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,44% pe an la 3,45% pe an.

ROBOR la 3 luni: cum a evoluat indicele astazi

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, a crescut in sedinta de astazi, 18 ianuarie, cu 0,03 puncte procentuale, de la 2,90% pe an la 2,93% pe an.

Evolutia dobanzilor din piata bancara a avut loc in contextul in care Banca Nationala a Romaniei a atras la inceputul acestei saptamani din piata monetara 12,8 miliarde de lei pe o saptamana la dobanda de politica monetara de 2,5% pe an.

ROBOR la 3 luni: la cat este...
Citeste si: ROBOR la 3 luni: la cat este cotat astazi

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

Sursa foto: ADrianC / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ROBOR la 3 luni: ce s-a intamplat astazi cu indicele