Presedintele Klaus Iohannis reafirma angajamentul Romaniei de a lupta impotriva antisemitismului, a rasismului si a xenofobiei intr-un mesaj transmis cu prilejul Zilei internationale de comemorare a victimelor Holocaustului.

"Astazi, onoram victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta impotriva antisemitismului, a rasismului si a xenofobiei", a transmis Klaus Iohannis duminica, intr-un mesaj pe Twitter.

Ziua internationala de comemorare a victimelor Holocaustului este marcata in fiecare an la 27 ianuarie, conform rezolutiei A/RES/60/7, adoptata la 1 noiembrie 2005 de Organizatia Natiunilor Unite.

Mesajul trimis de Guvern cu prilejul Zilei internationale de comemorare a victimelor Holocaustului

Guvernul reitereaza angajamentul pentru lupta impotriva antisemitismului si pentru a incrimina negarea Holocaustului si incitarea la antisemitism.

"Cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie), Guvernul Romaniei aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului. Guvernul Romaniei reitereaza angajamentul pentru lupta impotriva antisemitismului si pentru a incrimina negarea Holocaustului si incitarea la antisemitism, incurajand solidaritatea si spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratica si moderna", se arata intr-un comunicat transmis duminica AGERPRES de Executiv.

Citeste si:
Ministrul Economiei susține că avea masca în buzunar, în poza de la...
Ce spune ministrul Economiei...

Totodata, se reaminteste in comunicat, in contextul detinerii Presedintiei rotative a Consiliului UE, Romania are ca obiectiv coeziunea valorilor comune.

"Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului, antisemitismului si descurajarea discursului bazat pe ura reprezinta una din temele centrale ale stimularii solidaritatii si coeziunii Uniunii Europene. Astfel, Romania a realizat, in ultima perioada de timp, in plan intern, pasi importanti in directia comemorarii victimelor Holocaustului si a promovarii educatiei despre Holocaust", subliniaza Guvernul.

Executivul mentioneaza ca in perioada martie 2016 - martie 2017 Romania a exercitat Presedintia Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului si a sustinut adoptarea definitiei de lucru a antisemitismului.

"In luna iunie 2018, la doi ani de la adoptarea definitiei, Parlamentul Romaniei a adoptat o lege speciala privind combaterea antisemitismului, care defineste antisemitismul si incrimineaza distribuirea si promovarea de materiale cu un continut antisemit, precum si promovarea de idei, conceptii sau doctrine antisemite. Reiteram ca promovarea diversitatii, a respectului fata de celalalt, a egalitatii de sanse reprezinta principii esentiale pentru dezvoltarea unei societati democratice", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Mii de evrei romani supravietuitori ai Holocaustului, compensati
Berlinul va acorda...

Sursa foto: agerpress Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Horațiu Moldovan: Vom putea face concedii, dar aglomerările rămân riscante
Setari Cookie-uri