Investitorii au incheiat 53.600 de contracte la termen in valoare totala de 182 milioane lei (53.9 milioane euro) in primele trei sedinte ale anului 2007, la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu (BMFMS), cu 66% mai mult decat volumul contractelor incheiate in prima saptamana din 2006.
"Volatilitatea pietei sibiene a fost resimtita inca din prima zi de tranzactionare, avand in vedere faptul ca pe piata Bursei de Valori Bucuresti valorile mobiliare au inceput anul cu cresteri. Ziua urmatoare a au avut loc usoare retrageri iar in a treia zi de tranzactionare a fost iarasi o revenire a cursurilor actiunilor, piata la termen urmand aceleasi miscari ale pietei de la Bucuresti", sustine Minodora Budin, directorul sucursalei Sibiu a casei de brokeraj Nova Invest, citat de NewsIn.

In primele trei sedinte ale anului in curs, tranzactiile la Sibiu au fost dominate de derivativa construita pe actiunile societatii de investitii financiare 2 Moldova (DESIF2), cu un total de 24.310 contracte. A urmat derivativa SIF 5 Oltenia, cu 20.300 de contracte si derivativa construita pe activul suport al actiunii Bancii Transilvania cu 3.800 de contracte la termen.

DESIF 2 a fost cotata la 3,59 lei/actiune pentru scadenta din martie 2007 care a monopolizat plasamentele, sustine purtatorul de cuvant la BMFMS, Decebal Toderita. Acest pret a fost stabilit in urma unei deprecieri de 3,5 bani. Pretul pentru cea de-a doua scadenta din 2007 (iunie) a ajuns la 3,801 lei pe actiune, in urma unei scaderi usoare de 0,9 bani.

DESIF 5 martie a fost cotata la 3,8915 lei/actiune, inregistrandu-se o coborare de 3,25 bani, iar DESIF 5 iunie valora, la inchiderea sedintei de vineri 5 ianuarie, 4,1111 lei/actiune, pret in ascensiune cu 0,11 bani. Derivativa construita pe activul suport al titlurilor Bancii Transilvania (DETLV) a fost cotata pentru scadenta din martie la 1,127 lei, iar pentru mijlocul anului la 1,205 lei.

Indicii DESIBEX 9 si DESIBEX 18 au inchis saptamana la valori de 3643,51 puncte respectiv 3309,35 puncte, in crestere cu 47,63 puncte (1,33%) si cu 40,02 puncte (1,22%). Pe langa lichiditatea superioara perioadei similare de anul trecut, este vizibila perioada de acumulare prin care trece piata, fapt ce indica o evolutie viitoare foarte interesanta, a declarat un broker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri