Leul continua sa creasca usor in raport cu moneda unica europeana si in sedinta de astazi, 6 februarie, si sa se deprecieze fata de dolarul american, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Asadar, pentru miercuri, 6 februarie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat un curs de 4,7427 lei/euro, in scadere cu 0,13 bani (0,03%) fata de sedinta anterioara cand a fost cotat la 4,7440 lei/euro.

Curs BNR pentru dolar: leul continua sa scada

In acelasi timp, leul a continuat sa se deprecieze si fata de dolarul american, pentru care banca centrala a calculat, miercuri, un curs de 4,1619 lei/dolar, in crestere cu 0,72 de bani(0,17%), fata de sedinta precedenta cand cotatia a fost de 4,1547 lei/dolar.

Dolarul american nu este cotat direct pe piata de la Bucuresti, ci prin raportare la euro. Astfel, pe plan extern in acest moment, cursul este de 1.1393 euro/dolar, cu 0,18% mai putin decat cotatia cu care a fost deschisa sedinta de tranzactionare.

In ceea ce priveste francul elvetian, BNR a calculat miercuri un curs de 4,1626 lei/franc, in crestere cu 1,19 bani fata de cotatia din sedinta anterioara, care a fost de 4,1507 lei/franc.

Evolutia leului are cauze fundamentale (dezechilibre majore in economie) si conjuncturale (prabusirea increderii investitorilor in monede nationala dupa masurile extrem de agresive adoptate de Guvern la finalul anului trecut, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri si fara o consultare prealabila cu reprezentantii acestuia).

Si, daca o depreciere moderata a fost anticipata de analisti inca de la preluarea de catre PSD a guvernarii, din cauza masurilor populiste adoptate, ceea ce se intampla in acest moment pe piata valutara a depasit toate estimarile

Sursa foto: By Godlikeart / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri