Indicele ROBOR coboara usor pe majoritatea scadentelor, in timp ce pe restul isi pastreaza cotatia inregistrata in sedinta anterioara. Aflati din materialul acesta la cat se situeaza ROBOR la 3 luni.

ROBOR overnight a scazut in sedinta de astazi, 11 februarie, cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,55% pe an la 3,54% pe an, aceeasi scadere fiind inregistrata si de ROBOR la 2 zile, de la 3,56% pe an la 3,55% pe an, in timp ce ROBOR la 1 saptamana si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,58% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 1 luna a scazut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,26% pe an la 3,25% pe an.

In ceea ce priveste scadentele pe o perioada mai mare, ROBOR la 6 luni a scazut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,30% pe an la 3,29% pe an, aceeasi scadere fiind inregistrata si de ROBOR la 9 luni, de la 3,44% pe an la 3,43% pe an, iar ROBOR la 12 luni de la 3,51% pe an la 3,50% pe an.

ROBOR la 3 luni: indicele stagneaza in sedinta de astazi
ROBOR la 3 luni

sursa foto: Cosmin Placinta / Shutterstock.com

ROBOR la 3 luni: cum a...
Citeste si: ROBOR la 3 luni: cum a evoluat indicele astazi

ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,10% pe an.

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta

Sursa foto: by Godlikeeart/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cat este ROBOR la 3 luni! Pentru cine ramane important indicele