Piata bursiera a cunoscut un inceput de saptamana modest, fara evenimente deosebite si cu o tendinta de scadere generalizata a indicilor bursieri, tendinta care s-a mentinut si ieri. Indicele BET-FI a fost singurul care a avut, ieri, o variatie pozitiva, de 1,5 la suta, pentru ca la inchiderea sedintei sa coboare din nou pe minus, si anume la 0,15 la suta. Emitentii cu lichiditate ridicata au suferit cea mai mare depreciere a zilei, de 1, 22 la suta, in timp ce BET-C a scazut cu 1,18 la suta, pastrand variatiile de mica amploare din zilele precedente. Pe piata SIF-urilor, cea mai mare apreciere a apartinut SIF Banat-Crisana, al carei curs a crescut cu 1,71 la suta pana la 11.900 lei, urmata de SIF Transilvania, cu o apreciere de 0,74 la suta pana la un pret de 13.700 lei.

Lichiditatea bursiera s-a cifrat, ieri, la o valoare obisnuita pentru ultima perioada, de 208,2 miliarde lei. In fruntea cresterilor au stat, ieri, actiunile Armatura, cu o cotatie de 6.000 de lei, in crestere cu 9,09 la suta fata de sedinta precedenta. Rompetrol Rafinare a fost singura societate cu lichiditate ridicata prezenta in topul cresterilor, cu o variatie redusa, insa. Asadar, titlurile RRC s-au apreciat cu 0,58 la suta, inchizand la 870 lei pe actiune. Banca Transilvania a ramas, si ieri, cel mai tranzactionat emitent al sedintei, cu schimburi in valoare de 48,7 miliarde lei. Ca de obicei, societatea a fost secondata de SIF-uri, si anume de SIF Banat-Crisana, cu tranzactii de 33,9 miliarde lei, si de SIF Oltenia, cu 30,8 miliarde lei. Scaderile cele mai importante le-au inregistrat societatile Chimopar si MJ Maillis, care, pe un rulaj extrem de scazut, s-au depreciat fiecare cu 12,5 la suta. Brokerii sunt in continuare reticenti, sustinand ca, pentru perioada urmatoare, exista sanse ca piata sa oscileze in general pe aceleasi coordonate, adica lichiditate redusa si variatii de mica amploare la nivelul principalelor societati cotate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri