First Bank (fosta Piraeus Bank Romania) a anuntat revizuirea structurii retelei teritoriale de unitati si reconfigurarea structurala a organizatiei pentru a evita activitatile redundante. Banca si-a anuntat luni angajatii ca 379 de persoane urmeaza sa fie concediate, iar 40 de filiale vor fi inchise sau comasate, avand in vedere “mediului operational impredictibil” care determina banca sa isi “reorganizeze modelul de business pentru a asigura un viitor sustenabil”, potrivit g4media.ro. Pe de alta parte, banca anunta, intr-un comunicat, ca se va investi masiv in tehnologie si va dezvolta o echipa mobila de vanzari formata din aproximativ 150 de persoane.

Oficialii bancii fac referire indirect la Ordonanta 114/2018 (Ordonanta Taxelor), care introduce o taxa trimestiala pe activele bancilor din Romania, in functie de nivelul dobanzii ROBOR. La inceputul acestui an, reprezentantii BNR au atras atentia ca taxa va afecta puternic sectorul bancar, urmand ca unele banci sa nu poata rezista in piata in conditiile actuale.

First Bank a anuntat luni ca administratorii bancii au aprobat directiile strategice ale bancii pentru anul 2019.

Una dintre prioritatile companiei va fi aceea de a redesena procesele pentru a oferi echilibrul optim intre tehnologie si contactul uman.

„Dorim sa folosim din ce in ce mai mult avantajele oferite de automatizare si de utilizarea inteligenta a datelor, astfel incat sa raspundem mai bine nevoilor clientilor nostri. Vom completa aceasta noua abordare cu o Echipa Mobila de Vanzari care va oferi consultanta. Am observat ca nevoia clientilor nostri de interactiune umana ramane actuala in situatii care implica solutii bancare personalizate”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, (foto) Dominic Bruynseels.

Compania va crea in lunile urmatoare o Echipa Mobila de Vanzari formata din aproximativ 150 de persoane.

Ajustarea proceselor va implica modificari aduse fluxurilor de lucru, reconfigurarea structurala a organizatiei pentru a evita activitatile redundante si o revizuire a structurii retelei teritoriale de unitati. In functie de profitabilitatea si potentialul de dezvoltare comerciala a zonelor geografice in care se afla, o parte dintre unitati vor fi comasate, iar altele vor fi inchise, simultan cu reducerea corespunzatoare a numarului de angajati atat la nivelul retelei, cat si la nivelul sediului central.

Investitii de 7,5 milioane de euro in tehnologie si date

Pentru a raspunde noilor preferinte si exigente ale clientilor, banca va investi 7,5 milioane de euro in tehnologie si isi va consolida capacitatea interna de a genera procese mai eficiente, rapide si mai fluente.

Investitiile in digitalizare au ca obiectiv, printre altele, optimizarea proceselor existente si reconfigurarea sistemelor de analiza si raportare.

Toate aceste optimizari vor duce la diminuarea timpului de procesare a solicitarilor cu aproximativ 50% si vor reduce timpul de raspuns al bancii catre clientii sai. Solutiile de digitalizare vor fi testate, analizate si implementate treptat in urmatoarele 20 de luni.

„In urmatoarele 6 luni, toate aceste procese vor avea loc in paralel. Estimam ca transformarile vor deveni vizibile in trimestrul 3 al anului 2019. Primele noi solutii bazate pe digitalizare si tehnologie vor fi lansate in cursul trimestrelor 3 si 4 ale anului 2019, iar procesul complet de digitalizare va fi finalizat in cursul anului 2020”, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri