Dupa lansarea de la inceputul acestei luni a functionalitatii Instant Top-up, ce permite transferul in timp real in contul bancii al banilor detinuti de catre utilizatori in conturile altor jucatori din piata, BRD isi digitalizeaza complet fluxul de tranzactionare prin intermediul fondurilor de investitii.
In cadrul unui interviu acordat wall-street.ro despre strategia de digitalizare a BRD, Bogdan Braslasu, Director Digital si Omnichannel si Florin Boldescu, Chief Digital Officer, au precizat ca, pe langa ultimele functionalitati lansate, banca a transformat procesul de tranzactionare a fondurilor de investitii intr-unul complet online.

“Pentru tranzactionarea prin intermediul fondurilor de investitii avem acum fluxul de inrolare complet online. Un client al bancii, care nu a tranzactionat niciodata prin intermediul fondurilor de investitii, va putea sa isi faca online profilul investitional, sa semneze contractul de tranzactionare si sa inceapa sa isi plaseze fondurile. Inainte de digitalizarea completa a procesului, clientul trebuia sa vina in sucursala pentru semnarea contractului”, precizeaza reprezentantii bancii.

BRD Asset Management (AM), divizia de fonduri de investitii a BRD, este al patrulea cel mai mare administrator de fonduri din Romania, cu active nete in valoare de 2,8 miliarde lei. BRD Euro Fond este cel mai mare fond din oferta bancii, cu o avere neta administrata de 1,3 miliarde lei. Fondul investeste aproape 90% din active in obligatiuni guvernamentale si corporative. BRD AM administreaza si trei fonduri de actiuni, doua cu plasamente pe bursa locala (BRD Actiuni Clasa A si Clasa E) si unul cu expunere europeana (BRD Index Europa Regional)

Instant Top-up si ContAll pregatesc utilizatorii de schimbarile pe care le aduce directiva PSD2

In luna noiembrie a anului trecut, BRD SocGen a lansat primul agregator de conturi bancare din piata, in urma unui parteneriat cu compania FinTech Salt Edge. Daca initial le ofereau clientilor acces la conturile pe care le aveau la alte 4 banci, numarul acesta a ajuns in prezent la 9. Aceasta functionalitate, impreuna cu cea de Top-up Instant, ii va ajuta pe clienti sa castige vizibilitate asupra fondurilor proprii si cheltuielilor, indiferent de banca si sa le gestioneze mai bine, considera reprezentantii bancii.


“Instant Top-up completeaza functionalitatea de agregare permitand initierea unui transfer in contul BRD din orice alt cont din Romania prin intermediul cardului, acoperind astfel functionalitatile noi aduse de directiva PSD2 in septembrie. Ulterior acestei date, transferul se va putea face direct, fara a utiliza un card bancar”, adauga reprezentantii BRD.

In acest moment, clientii BRD isi pot verifica prin intermediul aplicatiei MyBRD Mobile si a functiei ContAll, conturile de la BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING Bank, UniCredit Bank Romania, Alpha Bank, CEC Bank si Societe Generale Franta

Reprezentantii bancii sunt de parere ca lansarea in 2018 a Digital Hub-ului BRD si modul de lucru Agile le-a oferit posibilitatea de a accelera digitalizarea sistemului financiar prin lansarea unor optiuni precum cele prezentate mai sus intr-un timp mai scurt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri