Comisia de Buget-Finante si Banci din Senat a aprobat propunerea legislativa care stabileste transferul gratuit al unei parti din patrimoniul Bursei de Valori Bucuresti catre membrii BVB in vederea constituirii societatii bursiere pe actiuni, potrivit presedintelui Comisiei, Varujan Vosganian.

"A fost aprobat transferul gratuit catre cele 68 de societati de servicii de investitii financiare, membri ai Asociatiei Bursei, a unei parti din activul patrimonial al Bursei, in suma de 5 milioane de euro. Transferul se va face in cote egale, de circa 70.000 de euro", a declarat Vosganian. El a adaugat ca aceasta propunere este rezultatul initiativei legislative a parlamentarilor, aparuta pe fondul ezitarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, care a invocat faptul ca legea privind piata de capital nu stabilea explicit transferul gratuit. Propunerea legislativa vizeaza modificarea si completarea Legii 297/2004 privind piata de capital. Prin modificarile aduse legii se va preciza ca o parte din activul patrimonial reevaluat al Bursei de Valori Bucuresti se va transforma in capitalul social al S.C. Bursa de Valori Bucuresti - S.A.

Raportul de evaluare realizat de firma de consultanta KPMG a stabilit ca patrimoniul institutiei se ridica la 15 milioane de euro. Propunerea inaintata de auditor este ca, din aceasta suma, sa fie constituit un capital social de cinci milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
UniCredit, nou target: cresterea cotei de piata in ECE