Administratorul special al societatii de asigurari Ardaf, Radu Cocea, a decis inchiderea operatiunii de majorare a capitalului social cu suma de 100 milioane lei, respectiv, majorarea capitalului social de la 62.588.888,10 lei la 162.588.888,10 lei. Potrivit unui comunicat al Ardaf, la majorarea de capital de la Ardaf au fost subscrise si varsate integral un numar de un miliard actiuni, cu valoare nominala de 0,1 lei/actiune, la pretul de 0,1 lei/actiune.

Administratorul special al Ardaf a ma decis emiterea si alocarea unui numar de un miliard de actiuni, subscrise si varsate integral. intr-o prima faza se va face alocarea integrala a unui numar de 593.523.787 actiuni, actionarilor care au subscris in perioada 23.11 - 27.12.2006, urmand ca, ulterior, sa se aloce un numar de 406.476.213 actiuni, actionarilor care au subscris in perioada 28.12.2006 - 05.01.2007.

Radu Cocea a mai decis restituirea sumei de 23.286.454,50 lei, subscrisa in plus in perioada a doua, de subscriere nelimitata, potrivit hotararii actionarilor din 15.11.2006. Sumele care se vor restitui actionarilor reprezinta diferenta dintre valoarea subscrisa si valoarea actiunilor alocate, prin aplicarea unui procent de 63,57739717% la toate subscrierile efectuate in perioada a doua de subscriere.

Administratorul special al Ardaf a mai hotarat anularea actiunilor subscrise in plus in perioada a doua de subscriere, in numar de 232.864.545 actiuni.

In urma recentei majorari de capital a societatii de asigurari Ardaf, compania are un nou actionar semnificativ, persoana fizica, ce detine 15,87% din titlurile companiei, anterior majorarii detinand doar 0,01%, a declarat, luni, pentru NewsIn, administratorul special al Ardaf, Radu Cocea.

"Majorarea de capital de la Ardaf a produs cateva modificari in actionariatul companiei, cea mai importanta fiind cea a aparitiei unui nou actionar semnificativ, persoana fizica. Respectivul actionar detinea doar 0,01% din titlurile companiei, iar in urma subscrierii la majorarea de capital de 100 milioane lei de la Ardaf, a ajuns sa controleze 15,87% din actiunile societatii. Prefer sa nu dau publicitatii, deocamdata, numele noului actionar semnificativ, pentru a evita anumite susceptibilitati care ar putea aparea", a spus avocat Radu Cocea, citat de NewsIn.

"Alte modificari in actionariatul Ardaf sunt reducerea pachetului de actiuni detinut la companie de catre Raiffeisen Zentralbank, de la 19,93% la 7,67% din titluri, reducerea pachetului Clairmont Holding Limited, de la 10,17% la 3,9% si cresterea pachetului detinut de Leo Overseas Ltd, de la 2,02% la 3,32%. O alta persoana fizica si-a marit detinerea la Ardaf, de la 0,01% la 3,09%, iar micii actionari ai companiei si-au redus participatia colectiva, de la 11,67% la 9,94%. tin sa precizez ca acestea sunt, deocamdata, cifre relative si care ar putea suferi usoare modificari in zilele urmatoare, pana la finalizarea centralizarii subscrierilor", a adaugat Radu Cocea.

"Tender SA si-a mentinut pachetul de 56,19% din actiunile Ardaf, atat cat detinea si inainte de majorarea de capital", a precizat administratorul special al Ardaf.

Anterior majorarii de capital, actionariatul Ardaf era format din Tender SA, cu 56,19% din actiuni, Raiffeisen Zentralbank, 19,93%, si Clairmont Holding Limited, 10,17%.

"In urmatoarele zile, ma voi ocupa de modificarea actului constitutiv al Ardaf, modificare care va trebui sa primeasca avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si va trebui inregistrata la Registrul Comertului si la Monitorul Oficial. Apoi, contul in care sunt depozitati banii proveniti din majorarea de capital, de la Raiffeisen Bank, va fi deblocat si Ardaf va putea sa inceapa sa isi onoreze obligatiile, in primul rand cele fata de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) si fata de asiguratori. Mai sunt si cateva restante, nesemnificative, la bugetele de stat", a mai spus Radu Cocea.

Potrivit lui Radu Cocea, datoriile Ardaf se ridica la suma de aproape 70 milioane lei, din care 30 milioane lei reprezinta obligatii pe termen scurt
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri