Potrivit rezultatelor raportului Mastercard Digital Payments Study din acest an, totalul conversatiilor in jurul platilor electronice a crescut cu 20% fata de anul 2017. Platile mobile au reprezentat un subiect de interes in peste 27% din totalul conversatiilor din social media despre plati, cu un procent de 20% mai mare fata de anul 2017. Mai mult decat atat, mentiunile despre portofelele digitale s-au dublat din 2017.

Ajuns la cea de-a sasea editie, studiul Mastercard, dezvoltat in parteneriat cu PRIME Research, a analizat mai mult de 3,3 milioane de conversatii din ultimul an, care au avut loc pe mai multe canale de social media, inclusiv Facebook, Twitter, Instagram si Weibo.

„Rezultatele studiului din acest an ne arata ca interesul si cererea pentru solutiile de plata rapide si sigure sunt in continua crestere si deja imbratisate pe toate pietele. Consumatorii sunt deschisi la acceptarea noilor tehnologii pentru mai multe tipuri de plati, si afirma faptul ca avansul tehnologic le da mai multa incredere in platile efectuate cu telefonul mobil sau prin intermediul portofelelor digitale. Vom continua sa asistam la o crestere a ratei de adoptie a acestor modalitati de plata si pe teritoriul Romaniei, unde platile contactless au avut o crestere spectaculoasa in ultimii ani. Conform rezultatelor unor studii din anul trecut, Romania se claseaza pe locul 5 in Europa si locul 10 la nivel global, in ceea ce priveste numarul tranzactiilor contactless inregistrate din totalul tranzactiilor realizate la comercianti.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard pentru Romania.

Astazi, aproape 20% din totalul conversatiilor privind platile din comertul mobil se concentreaza pe subiectul platilor contactless si pe cel referitor la aplicatiile de tip portofel digital. Dincolo de aceste subiecte principale de interes, consumatorii sunt interesati de modul in care inteligenta artificiala, platile QR si dispozitivele de tip wearable pentru plati – precum inele, ceasuri si alte accesorii care includ sau carora li se pot atasa cipuri si functii de plata, le vor imbunatati viata.

In general, consumatorii sunt din ce in ce mai deschisi fata de noile tehnologii. Aproape toate conversatiile (95%) legate de portofelele digitale au avut un ton pozitiv, iar 30% dintre postarile din social media au apreciat viteza, eficienta si simplitatea produselor actuale.

In cadrul conversatiilor analizate, rezultatele studiului evidentiaza faptul ca oamenii considera securitatea banilor si a datelor lor personale o masura fundamentala si continua sa fie un topic de interes in conversatiile lor. In postarile lor, studiul a constatat faptul ca oamenii sunt in pas cu avansul tehnologic si cunosc implicarea noilor tehnologii in ceea ce priveste siguranta platilor mobile.

Adoptarea platilor de pe dispozitivul mobil poate fi observata si in cadrul pietelor din Asia si Africa. Piata din India a fost dominanta in ceea ce priveste discutiile despre utilizarea si potentialul aplicatiilor de tip portofel digital, in special cu referire la tranzitul public si utilizarea platilor bazate pe cod QR, referintele specifice la MasterpassQR si PaytmQR. SUA s-a clasat pe cea de-a doua pozitie in discutiile consumatorilor cu privire la portofelele digitale, la o distanta considerabila.

Uitandu-ne la noile tehnologii, la nivel global:
• Conversatiile despre sistemele biometrice au atins o potentiala audienta de 111 milioane de persoane, determinata in principal de interesul pentru platile vocale si pentru cele cu amprenta;
• Tokenizarea, tehnologia care presupune inlocuirea datelor de identificare ale unui card bancar cu o serie unica de cifre (token) in timpul procesului de autorizare a unei plati – si rolul sau esential in sustinerea si protejarea platilor de orice tip – a fost prezenta in conversatii care au atins o potentiala audienta de 11 milioane de spectatori;
• In timp ce ultimele stiri despre incalcarea securitatii datelor cu caracter personal au insumat o cincime dintre conversatiile despre siguranta acestor tipuri de date in online, un procent de 13% dintre conversatii au remarcat potentialul tehnologiilor digitale in cazul platilor electronice, inclusiv blockchain-ul, tehnologie de tokenizare si sistemele biometrice, de a fi sisteme sigure.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri