Primarii se revolta din cauza bugetului primit de la Guvern pentru 2019. De la edilii de comuna pana la cei de municipiu toti striga ca au fost pacaliti de ministrul de Finante. In sprijinul lor, ei prezinta un document semnat intre asociatiile pe care le conduc si Eugen Teodorovici. Documentul nu a fost insa niciodata respectat, asa ca se pierd cate 200 de lei pe cap de locuitor, acuza edilii. Contactat de Digi24, Eugen Teodorovici a spus ca nu se considera responsabil de aceasta situatie.

Pierderile pe care le vor avea in 2019 comunele, orasele si municipiile din Romania se ridica la miliarde de lei. Primarii spun ca peste 10 milioane de romani vor avea de suferit din cauza Guvernului, care le-a taiat banii. Asta dupa ce le-a promis initial, printr-un document obtinut de Digi24, ca vor avea sumele dorite, conform Digi24.ro.

„Ma minunez cu legea bugetului de stat undeva am fost pacaliti cu 200 de lei, se semneaza un document cu 1.200 de lei pe comuna si imi vin prin bugetul de stat doar 1.000 de lei pe locuitor. Aici nu mai suntem in zona minciunii, este mai mult decat minciuna. Vreti, nu vreti, spun ce nu doream sa spun, nu pacaliti, escrocati. Asta nu este o masura demna pentru un ministru, sa spui ca faci ceva si dupa aia sa nu o faci”, spune Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania.

Situatia se repeta si in cazul primarilor de orase.

„Am fost pacaliti. In momentul acesta lucrurile au scapat de sub control total. Nu inteleg cum vom reusi sa iluminam unitatile administrativ teritoriale, cum sa incalzim unitatile scolare, cum sa sustinem functionarea spitalului, a liceului si altor servicii publice la nivelul oraselor. Este iminent acest pericol. Pericolul este sa nu putem sa ne asiguram functionarea, e vorba de 85-90% dintre orase”, spune Ionel Chirita, presedinte executiv Asociatia Oraselor.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri