Principalul motor de crestere a volumului de prime au fost asigurarile RCA din Romania, potrivit City Insurance, care au crescut in anul ce a trecut cu 8% pana la 1,198 miliarde lei si asigurarile de garantii, cu un avans de 110%, pana la 73 milioane lei. Totalul primelor non-RCA se ridica la valoarea de 287 miloane lei si constituie venituri din asigurari de garantii, CASCO, bunuri si pentru culturi agricole si animale.

City Insurance citeaza din raportul de piata emis de ASF si potrivit caruia la finalul anului 2018, compania s-a plasat pe primul locul in ierarhia companiilor de asigurare din Romania, cu o cota de piata de 14,64%. Pe segmentul de asigurari generale, City Insurance a inregistrat o cota de piata de 18,47%. In ceea ce priveste piata politelor RCA, compania a atins o cota de piata de 33,32%, mai mult decat dublul nivelului de 16,12% din anul 2016.

"Portofoliul de contracte de asigurare a atins numarul de 2,85 milioane contracte in vigoare la data de 31 decembire 2018. Compania raporteaza la aceasta data 460.000 de locuinte asigurate, 250.000 de persoane asigurate pentru riscul de accidente si 1,9 milioane de vehicule. Volumul de daune platite in cursul anului 2018 a fost de 851,6 milioane lei, in crestere cu 35% fata de anul 2017, cu o cota de 17,32% din totalul despagubirilor platite in piata de asigurari generale", arata City Insurance.

Pentru City Insurance, "anul 2019 reprezinta atat un exercitiu de consolidare a pozitiei de piata si a performantei economice, cat si o provocare asumata in ceea ce priveste indeplinirea promisiunilor facute clientilor, partenerilor comerciali, salariatilor si actionarilor".

City Insurance a fost fondata in 1988 de catre investitori romani si straini, cu sediul central in Bucuresti. Compania opereaza astazi in 42 de agentii si sucursale acoperind intreg teritoriul Romaniei.

Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri