Incepand de astazi, 22 aprilie 2019, comunitatea financiar-bancara din Romania poate oferi clientilor proprii serviciul Plati Instant care asigura transferul banilor (lei) in mai putin de 10 secunde intre banci.

Primele doua institutii de credit care au introdus in oferta lor acest serviciu sunt Banca Transilvania si CEC Bank. Suma maxima care poate fi transferata este 50.000 de lei.

“Ne bucuram sa fim una dintre cele doua banci care dau startul Platilor Instant in Romania, aducand clientilor o experienta noua in ceea ce priveste gestionarea banilor. Clientii vor putea transfera lei, in timp real, spre bancile din tara noastra care adera la aceasta tehnologie, inclusiv in intervalul off hours - si anume a doua parte a zilei, la final de saptamana sau in zilele de sarbatori. Acestia vor putea folosi serviciul Plati Instant prin BT24 Internet Banking si Mobile Banking, precum si prin aplicatia BT Pay, gratuit primele trei luni de la lansare”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Prezent in cadrul conferintei, Leontin Toderici, director general adjunct Banca Transilvania, a precizat ca banca lucreaza la o serie de abonamente prin intermediul carora utilizatorii vor avea acces la mai multe optiuni, printre care si plata instant dupa cele 3 luni de gratuitate.. Acesta nu a facut nicio precizare legata de costul acestor abonamente.

Vrei sa afli cat mai multe despre ultimele trenduri din sistemul financiar? Vino alaturi de noi la Future Banking, evenimentul dedicat digitalizarii sistemului financiar organizat de wall-street.ro. Inscrie-te gratuit AICI.

Utilizatorii finali vor putea utiliza serviciul Plati Instant pe masura inrolarii bancilor (sau altor prestatori de servicii de plati) cu care acestia lucreaza, in infrastructura interbancara pentru plati de retail in timp real.

"Prin utilizarea serviciului Plati Instant, clientii CEC Bank, persoane fizice si juridice, vor putea efectua plati in orice moment. Serviciul este disponibil pentru platile in lei efectuate la ghiseele bancii sau prin intermediul aplicatiei CEC Bank Mobile Banking, momentan catre beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania. Pe masura ce alte banci vor adera la noua schema de decontare, tranzactiile vor putea fi initiate si catre clientii acestora", a declarat Laurentiu Mitrache, director general - presedinte al comitetului de directie al CEC Bank.

Conform unor precizari facute de catre Bogdan Nastase, project manager Transfond, anul trecut pentru wall-street.ro, BCR ar fi cea de-a treia banca care a desfasurat teste privind implementarea serviciului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri