Anuntul de la inceputul lunii martie a anului 2018 privind runda de finantare in valoare de 153 de milioane de dolari primita de catre UiPath, un start-up de tehnologie fondat in Romania in anul 2005, a marcat ecosistemul local de business, avand de asemenea ecouri puternice si in publicatiile straine de renume.

Daniel Dines, CEO-ul companiei UiPath, preciza la acea vreme ca procesul de atragere a investitiei a fost mult mai rapid decat in cazul rundei de 1,6 milioane de dolari atrase cu un an inainte. In urma acestei runde, compania a fost evaluata la 1,1 miliarde de dolari.

“In cazul primei runde de investitii, cea de 1,6 milioane de dolari, procesul a durat 14 luni pana cand a fost finalizat. Acum, pentru cele 153 de milioane de dolari, totul a durat 2 luni de zile.”, preciza CEO-ul companiei UiPath.

Runda de investitie a fost condusa de Accel - investitorul principal al primei runde, caruia i s-au alaturat doi noi finantatori, CapitalG si Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures si Seedcamp – au participat si ei in aceasta runda.

Runda care i-a adus startup-ului UiPath statutul de unicorn in 2018 s-a dovedit a fi doar inceputul unei evolutii cu adevarat incredibile. Dovada sta faptul ca la un an distanta de acea reusita, business-ul fondat in Romania a devenit una dintre companiile de enterprise software cu cea mai mare crestere si una din cele mai valoroase companii de AI software din lume, dupa o runda de investitii Seria D, in valoare de 568 de milioane de dolari, luata in aprilie a anului 2019, in urma careia a fost evaluata la 7 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri