Revolut anunta ca a depasit 250.000 de utilizatori in Romania, la un an de la deschiderea biroului din Bucuresti. Astfel, Romania urca pe locul al doilea in topul pietelor cu cea mai rapida crestere, dupa Marea Britanie, si este cea de-a cincea piata Revolut in Europa ca numar de utilizatori.

Start-up FinTech Revolut a depasit in Romania borna de 250.000 de utilizatori inregistrati in aplicatie, in prezent fiind deschise peste 1.200 de conturi pe zi, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Vrei sa il cunosti pe IT-istul din spatele aplicatiei Revolut? Vino alaturi de noi la evenimentul Future Banking, organizat de wall-street.ro, unde Vlad Yatsenko, co-fondator Revolut va fi speaker. Inscrie-te gratuit AICI.

“Mai bine de jumatate din utilizatorii nostri vin din asa numitele efecte de retea, recomandari primite de la prieteni sau familie”, precizeaza Irina Scarlat, country manager Revolut Romania.

Odata cu cresterea numarului de utilizatori s-a marit si componenta echipei locale, care in acest moment are 5 persoane, dupa ce in urma cu 12 luni operatiunile din tara noastra erau administrate doar de Irina Scarlat, country manager Romania.

Cine sunt utilizatorii Revolut si pe ce cheltuie banii?

Varsta medie a utilizatorului Revolut din Romania este de 32 ani, iar acestia provin in principal din mediul urban, orasele cu cel mai mare numar de utilizatori fiind Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov si Constanta.

"Din ce in ce mai multi romani aleg astazi Revolut in detrimentul bancilor traditionale, lucru demonstrat prin cresterea exploziva a volumului total al tranzactiilor efectuate prin intermediul aplicatiei, volum care depaseste astazi 1 miliarde de euro. Peste 70% dintre tranzactiile efectuate de utilizatorii Revolut sunt locale, comerciantii cu cel mai mare numar de tranzactii fiind OMV, Lidl, inmedio, McDonalds, Taxify, Auchan, Carrefour si Glovo", se arata in comunicatul de presa.

In topul tarilor unde romanii platesc folosind cardul Revolut se numara Marea Britanie, Statele Unite, Spania, Germania si Ungaria. Aceeasi tendinta poate fi urmarita si in ceea ce priveste transferurile catre alte conturi bancare, unde o proportie covarsitoare o au transferurile catre banci din Romania pentru plata ratelor la creditele contractate.

Utilizatorii din Romania apeleaza la Revolut si pentru a economisi bani prin intermediul pusculitelor digitale Vaults, folosind o combinatie de maruntis ramas dupa tranzactiile efectuate si plati recurente. Acestia au deschis pana in prezent peste 32.000 de Vaults in care au strans peste 10 milioane de lei

Romania se afla in top si atunci cand vine vorba de numarul de utilizatori Premium si Metal, ocupand locul 3 in topul tarilor cu cele mai multe astfel de abonamente, dupa Marea Britanie si Franta, cele mai mari piete pentru Revolut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri