Sara Rasmussen, Global Head of Sales Auka, este de parere ca potentialul privind platile mobile in Romania este unul extrem de ridicat, pe piata noastra fiind doar cateva solutii lansate de catre bancile si startup-urile FinTech prezente. Compania pe care aceasta o reprezinta isi propune sa vina cu un portofel digital care sa domine sistemul financiar de la noi.

Sara precizeaza ca Auka se uita la piata din Romania asa cum AliPay a facut-o in China, compania identificand in tara noastra o serie de caracteristici ce considera ca o vor ajuta sa castige o felie cat mai mare din platile mobile.

“In China, clientii au facut un salt de la utilizarea numerarului la platile mobile, din perspectiva asta ne uitam si noi la Romania, unde vrem sa facem acelasi lucru. Am observat ca oamenii sunt deschisi catre tehnologie, folosesc solutii precum Uber si Revolut pe care le adopta foarte rapid. Asadar, avand in vedere ca inca se utilizeaza mult numerar dar in acelasi timp exista si o deschidere catre tehnologie, aceasta combinatie ne va permita sa reusim implementarea platilor mobile”, a declarat Sara Rasmussen in cadrul conferintei Future Banking.

In septembrie anul acesta intra in vigoare si cerintele obligatorii ale directivei de plati PSD2, moment pe care reprezentanta Auka precizeaza ca il asteapta de cand a intrat in industria FinTech. Sara este de parere ca atat bancile cat si FinTech-urile trebuie sa aiba o abordare constructiva privind aceasta reglementare.

"Trebuie identificate oportunitatile pe care le ofera aceasta legislatie si implementate solutii ce rezolva nevoile care apar. Daca te uiti din perspectiva de a-ti imbunatati produsul, atat pe partea de initiere a platilor cat si cea de agregare a conturilor, in momentul in care clientul final poate accesa toate conturile bancare pe care le are dintr-un singur portofel digital, asta aduce un plus de incredere", este de parere Sara.

Reprezentanta Auka considera ca majoritatea bancilor nu abordeaza aceasta legislatie in acelasi mod in care o fac companiile FinTech, care cauta sa isi reduca costurile operationale profitand de reglementarile PSD2 si sa isi concentreze eforturile financiare pe imbunatatirea serviciului. Sara este de parere ca majoritatea bancilor vad PSD2 ca pe o obligatie cu care incearca sa fie in conformitate dar in asa fel incat sa isi poata proteja clientii de solutiile dezvoltate de jucatorii terti, al caror acces incearca sa il blocheze.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri