ING Bank este una dintre primele banci din Romania care au anuntat ca vor introduce Apple Pay in tara noastra, parteneriat in urma caruia clienti care detin smartphone-uri Apple vor putea face plati mobile fara a mai folosi stickere. Robert Anghel, tribe lead mobile payments la ING Bank, precizeaza ca utilizarea Apple Pay in detrimentul ING Pay, nu reprezinta un risc pentru banca ci mai degraba o oportunitate ce va face ca peste 50% dintre platile realizate la nivelul bancii sa fie mobile.

Banca olandeza a lansat ING Pay in Romania in urma cu 9 luni, fiind inregistrate pana in prezent peste 4 milioane de plati, a caror valoare totala depaseste 250 de milioane de lei, conform precizarilor facute de catre Robert Anghel in cadrul conferintei Future Banking, organizata Wall-Street.ro

“Nu vad inregistrarea clientilor ING in portofelul Apple Pay ca pe un risc, mai degraba am fi riscat daca nu am fi oferit serviciul in piata. In momentul in care clientul iti foloseste cardul, indiferent in ce forma, fie ca plateste fizic cu el sau face plati mobile, acea plata se realizeaza in urma unei interactiuni cu banca. Plata este o poarta de intrare in relatia cu banca. Nu vad riscul de a pierde clienti pentru ca se inroleaza in Apple Pay, vad oportunitatea de a avea mai multa interactiune cu clientii nostri", a precizat Robert Anghel in cadrul conferintei Future Banking.

ING Bank a anuntat la finalul lunii martie ca Apple Pay va intra pe piata din Romania in a doua parte a anului, iar clientii bancii olandeze vor putea folosi solutiile oferite de catre acest portofel digital.

"Din ceea ce am vazut in alte piete din Europa care au lansat recent Apple Pay, adoptia si utilizarea este spectaculoasa, ne asteptam ca multi utilizatori sa se bucure de el. Cred ca dupa ce va fi lansat in Romania, pana la finalul anului peste 15% dintre platile facute la nivelul bancii ING vor fi mobile, realizate atat prin ING Pay cat si prin Apple Pay", a precizat Robert Anghel.


ING Home'Bank, platforma digitala a ING Bank Romania, a inregistrat anul trecut 112 milioane de vizite, in timp ce doar 1,5 milioane de vizite ale clientilor au fost in sucursale. Un procent de 76% dintre accesarile in ING Home'Bank au venit de pe un smartphone, conform precizarilor facute de reprezentantii banci.

Platforma ING Home'Bank a avut un timp de indisponibilitate total de 0,9% pe perioada anului trecut, reprezentantii banci precizand ca investitiile curente au ca obiectiv scaderea procentului pana aproape de 0%.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri