Tehnologia blockchain continua sa aiba perspective pozitive, insa companiile devin mai pragmatice cand vine vorba despre adoptarea acestui nou ecosistem si sunt mult mai atente la rezultatele concrete pe care aceasta trecere o poate avea, spune Alex Baloc, Innovation Manager in cadrul Cegeka Romania.

“Intram in ceea ce am putea sa numim un ‘blockchain winter’, situatie venita ca urmare a deziluziilor acelor mari promisiuni pe care le auzeam acum doi ani de zile. Nu mai train acel hype extrem, in care aproape orice companie se gandea la implementarea blockchain; cazurile in care aceasta tehnologie este aplicabila corect sunt in realitate mai dificil de gasit. Totusi, perpectivele pe termen mediu ale blockchain sunt pozitive”, a declarat Alex Baloc, in cadrul conferintei Future Banking.

Popularizata in ultimii ani in special datorita faptului ca a reprezentat baza noilor monede virutale, precum Bitcoin, tehnologia blockchain si-a gasit in ultimii ani aplicabilitate in numeroase domenii, precum cel bancar, auto, imobiliar sau farmaceutic.

“Calitatea proiectelor si cerintelor blockchain a cerescut foarte mult in ultimii ani. Cu 3 ani in urma parea ca vorbim despre orice care sa aiba si blockchain asociat. Acum lumea este interesata de potentialul real al solutiilor blockchain. Daca ar trebui sa fac o estimare, aproximativ o treime din proiecte chiar merita sa mearga catre un ecosistem blockchain, care ar aduce intr-adevar valoare adaugata in comparatie cu o solutie traditionala”, mentioneaza Alex Baloc.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri