Banca Transilvania a lansat un credit punte destinat persoanelor care au deja un apartament sau o casa si care intentioneaza sa-si vanda proprietatea si sa isi cumpere un nou imobil.
Valoarea maxima a crediului este de 100.000 euro ori echivalentul in dolari sau lei, iar termenul maximum este de un an in cazul achizitionarii unui imobil si de 18 luni pentru construirea unei proprietati imobiliare. "Pentru a se putea obtine un astfel de credit, acesta nu trebuie sa depaseasca 75% din valoarea de evaluare a imobilului care urmeaza sa fie vandut", se spune in comunicat.

Costurile creditului punte cuprind dobanda de 1% pe an, care este fixa si se plateste lunar si un comision de aranjament. Acesta este diferentiat si se plateste la momentul vanzarii proprietatii si rambursarii creditului. Comisionul de aranjament este de "6% - daca acest credit se ramburseaza in primele sase luni, 12% - in cazul in care creditul se ramburseaza intre sase si 12 luni, sau 18% - daca respectivul credit se ramburseaza intre 12 si 18 luni", se precizeaza in comunicat.

Documentele necesare pentru obtinerea crediului punte sunt o copie dupa actul de proprietate al locuintei care face obiectul vanzarii, inregistrat la Biroul de Carte Funciara, actele cadastrale, o declaratie pe proprie raspundere a proprietarului cu referire la faptul ca imobilul respectiv nu este revendicat si ca nu exista litigii in legatura cu acesta si o declaratie a clientului ca va vinde vechiul imobil pe care il are in proprietate la solicitarea creditului punte, in termenul prevazut in contractul de credit incheiat cu banca, se spune in comunicatul bancii.

Pentru obtinerea creditului nu este necesar un avans, iar imprumutul poate constitui avansul la un credit imobilar sau ipotecar.

" Decizia de a achizitiona un imobil este una emotionala. In multe cazuri, in care se doreste cumpararea unei case preferate, nu se poate astepta pana la vanzarea unei alte proprietati pe care deja clientul o are", a declarat directorul de retail banking al Bancii Transilvania, Gabriela Nistor. Iar noul credit al bancii este conceput tocmai pentru solutionarea acestei probleme, a explicat Nistor.

Banca Transilvania are in prezent o retea de 341 de unitati si apoximativ 4.500 de angajati. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului trecut, active de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro) si o cota de piata de 4,5%, fiind a cincea ca marime in sistemul bancar romanesc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri