FinTech-ul Omnicredit, condus din pozitia de CEO de catre Elisa Rusu si sustinut de fondul de investitii Reconstruction Capital II LTD, a fost lansat astazi si isi propune sa finanteze 400 de antreprenori in 2019, acordand credite de 5 milioane de euro.

Platforma se adreseaza cu precadere persoanelor juridice si in special microintreprinderilor. Statisticile arata ca 94% dintre companiile romanesti sunt microintreprinderi, iar, dintre acestea, 70% nu sunt eligibile pentru accesarea unui credit bancar clasic. Cu toate acestea, conform unui studiu, Cartea alba a IMM-urilor, obtinerea unui credit bancar este pe primul loc in preferintele micilor antreprenori cand vine vorba despre accesarea de fonduri.

Realitatea din piata nu coincide, nici pe departe, cu preferintele antreprenorilor, in contextul in care, in anii anteriori, 72% dintre IMM-urile din Romania s-au autofinantat, doar 23% dintre ele au obtinut credite bancare, iar 21% dintre IMM-uri au recurs la credit furnizor. Pentru 8% sursa de finantare a fost leasingul, 3% din intreprinderi au utilizat creditul (avansuri) clienti, iar 2,5% facilitatile de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

“Ne dorim sa venim in intampinarea nevoii de finantare a mediului privat, in special a micilor intreprinderi. Preocuparea noastra este sa oferim produse foarte usor accesibile si suficient de diversificate incat sa acoperim o gama larga de activitati. Antreprenorul trebuie sa isi foloseasca timpul si energia pentru a isi dezvolta afacerea fara grija finantarii si in felul acesta putem creste impreuna.”a declarat Elisa Rusu, CEO al companiei, la lansarea platformei.

Omnicredit ofera in cadrul paltformei 8 tipuri de produse disponibile on-line. Intregistrarea pe platforma se face in 30 de secunde, decizia de creditare pentru cererile de pana la 25.000 de lei fiind luata intr-o ora de la incarcarea documentelor, iar banii ajung, in contul clientului, in maximum 8 ore de la aprobare.

Pana la finalul anului acesta, Elisa Rusu precizeaza ca vor mai lansa inca patru noi produse pentru clienti, fata de cele 8 disponibile in acest moment. In anul 2020, este programata integrarea conceptelor de machine learning si deep learning pentru gestionarea riscului de credit.

Investitii de pana la 3 milioane de euro in platforma in urmatoarele 18 luni

Ion Florescu, actionar majoritar in cadrul fondului de investitii Reconstruction Capital II LTD, fond ce sustinte platforma Omnicredit, a vorbit in cadrul conferintei despre bugetul pe care il va acorda proiectului in perioada urmatoare.

" In momentul de fata activul contabil al business-ului este de aproximativ 1 milion de euro, iar in urmatoarele 18 luni vom mai aloca in in jur de 2-3 milioane de euro", a precizat Ion Florescu, in cadrul conferintei de presa.

Elisa Rusu precizeaza ca, dupa implementarea tuturor produselor pe care si le-au propus sa le aduca pe platforma Omnicredit, investita totala in partea de tehnologie va ajunge la aproximativ 300.000 de euro. Produsele pe care platforma le ofera in acest moment sunt: factoring punctual cu regres, factoring plafon, factoring punctual fara regres, scontare instrumente de plata, microcredit capital de lucru, microcredit investitii, microcredite PF si microlinii de credit.

Pe partea de microcreditare, CEO-ul business-ului, precizeaza ca dobanda lunara va fi de 2-2,5%, in timp ce comisionul de acordare se va situa intre 0,5% si 1,5%, in functie de ratingul afacerii.

Fondul de investitii Reconstruction Capital II LTD. listat la Bursa de la Londra, s-a facut cunoscut de-a lungul anilor cu detineri importante in randul unor companii cu notorietate la nivel local, dar si prin exituri de succes, precum cel din Albalact sau Top Factoring. In prezent, fondul al carui actionar majoritar este Ion Florescu, detine actiuni in companii precum Policolor, primul producator romanesc de lacuri si vopsele din Romania, lantul Mamaia Resorts Hotel si compania Telecredit IFN, o institutie financiara nebancara autorizata de Banca Nationala a Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri