George, platforma de banking inteligent dezvoltata in hub-ul fintech al grupului Erste, devine oficial o platforma deschisa de open banking. George se deschide astfel in Romania pentru antreprenorii fintech si dezvoltatorii de aplicatii si servicii financiar.

„Noi credem in evolutie prin permanenta reinventare, iar reinventarea inseamna acum open banking, singurul mod in putem sa atragem idei, solutii si inovatii din comunitatile deschise. Inca de la inceput, George a fost creat ca o platforma deschisa pentru partenerii externi si furnizorii de servicii. George are capacitatea sa creasca prin ajutorul dat de publicul sau si a inovatiei, indiferent de sursa si de origine. Suntem gata sa deschidem API-urile noastre tuturor providerilor-terti si vrem sa lucram impreuna pentru a gasi solutii financiare digitale pentru o viata mai buna atat romanilor, cat si celorlalti oameni din Europa Centrala si de Est”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR, la Techsylvania, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei din Europa de Est, care si-a deschis ieri portile la Cluj-Napoca, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

In acest context, Banca Comerciala Romana a anuntat la Cluj-Napoca lansarea unui program de accelerare a business-urilor tech. Sustinuti de BCR, partenerii si furnizorii de servicii vor putea sa vina astfel cu propriile solutii si aplicatii financiare si sa le propuna clientilor bancari, direct prin George Store. Colaborarea cu George e deschisa inclusiv la nivel regional, iar detalii complete pot fi obtinute de AICI.

Ultimele noutati din ecosistemul lui George

BCR a prezentat oficial la Techsylvania ultimele noutati din ecosistemul lui George, o buna parte dintre acestea fiind create in parteneriat cu fintech-uri:

Casa mea – o aplicatie dezvoltata de BCR, alaturi de Qualitance, o companie de software fondata de doi tineri antreprenori romani. Casa mea simplifica procesul prin care trece un client pentru a-si construi dosarul cu documentele necesare achizitionarii unei locuinte: evaluari, intabulari si alte acte necesare. Documentele pot fi incarcate direct in aplicatie, clientul fiind la curent in permanenta cu stadiul in care se afla procesul de cumparare a casei sale. Totodata, banca si toate celelalte entitati implicate in proces stiu in timp real ce se intampla cu dosarul si pot comunica si oferi raspunsuri integrate.

George digital onboarding – oricine poate deveni client George de la distanta, fara sa intre in contact fizic cu banca, gratie unei aplicatii dezvoltate de BCR impreuna cu FintechOS, o alta companie antreprenoriala romaneasca. Tot ce trebuie sa faca un client este sa descarce George sau BCR Identity, sa intre apoi in contact video cu operatorii BCR si, in mai putin de 10 minute, isi poate deschide un cont curent, cu tot cu semnarea unui contract electronic, personalizarea propriul card si comandarea acestuia la o adresa indicata, fara niciun drum la banca. Cardul George poate fi folosit cu zero comisioane de retragere numerar, la orice ATM din lume. In ultimele sase luni, peste 5.000 de clienti au ales sa-si deschida contul George 100% online.

PlusinCont – o alta aplicatie dezvoltata de BCR in parteneriat cu Dateo, un fintech din Cehia, prin care George ofera bani inapoi pentru tranzactiile cu cardul la unii dintre cei mai importanti retaileri din Romania. In ultimii ani, aproape 18.000 de clienti au primit bani inapoi, cu o valoare totala de cashback de 633.771 lei.

Alte noutati importante anuntate ieri de Banca de Comerciala Romana la Techsylvania:

George Pay – o experienta completa de plati, care integreaza o variatate de modalitati de plata, de la transferuri bancare, in lei sau valuta, plati facturi si plati instant, pana la plati NFC (Near Field Communication - comunicarea in camp apropiat) cu telefoanele care au sistem de operare Android. George Pay este deja in teste si va fi lansat oficial in aceasta vara.
Apple Pay – BCR si Apple lucreaza impreuna pentru solutia Apple Pay, care va permite plati cu telefoanele ce functioneaza cu sistem de operare iOS.

In prezent, George a ajuns la 500.000 clienti, 85% dintre acestia accesandu-l de pe telefon. Mai mult, aproape 3.000 de noi clienti devin zilnic utilizatori George.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri