Bancile din piata, selectate de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, au inceput sa lanseze pachetele destinate antreprenorilor admisi in cadrul programului guvernamental Start-up Nation, editia 2018.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat la inceputul acestei luni lista aplicantilor la editia a doua a programului Start-Up Nation admisi de principiu la finantare, precum si lista aplicantilor respinsi la finantare.

Banca Transilvania si BCR sunt doua dintre bancile care si-au lansat pachetele destinate antreprenorilor admisi in cadrul programului Start-up Nation 2018. Ofertele acestora sunt urmatoarele:

Banca Transilvania: ce ofera pachetul BT Startup Nation

Banca Transilvania este una dintre bancile selectate de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pentru distributia Alocatiei Financiare Nerambursabile. Fiind un program national, guvernamental, Banca Transilvania colaboreaza cu toti partenerii acestuia, precum agentiile teritoriale ale ministerului mentionat si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pachetul BT Start-Up Nation cuprinde urmatoarele:
- Credit-punte.
- Cont curent la Banca Transilvania.
- Facilitatea BT, Contul primul an gratuit.
- Inrolare in BT Club si acces gratuit la cursuri, traininguri si evenimente destinate comunitatii de business. Clubul este o initiativa BT dedicata antreprenorilor si are peste 25.000 de membri.
- Facilitatea Blugento: posibilitatea realizarii unui site de prezentare a afacerii sau propriul magazin online in mai putin de 3 zile;
- Servicii gratuite de facturare pentru o perioada de 12 luni, prin Smartbill;
- 12 luni gratuite pentru servicii de medicina muncii pentru 4 angajati, in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria;
- 2 tipuri de pachete de anunturi de recrutare pe platforma eJobs;
- Pachetul “Alerta firma ta”, oferit de Termene.ro, platforma cu informatii oficiale si actualizate in timp real despre datele financiare si juridice ale firmelor din Romania;
- Cont gratuit pe Online Mastery StartUp, platforma prin care pot fi accesate cursuri de marketing online.

Creditul-punte este destinat acoperirii cheltuielilor curente – eligibile, aferente planului de afaceri - din programul de finantare pana la efectuarea transelor din suma nerambursabila de maximum 200.000 de lei ( aproximativ 44.000 de euro). Dobanzile, comisioanele BT si comisionul de garantare a creditului de catre Fondul National de Garantare sunt cheltuieli eligibile, din ajutorul nerambursabil. Dobanda fixa a creditului-punte de la BT este de 4,5%, iar comisionul de acordare este de 0,75%.

Propunerea BCR pentru StartUp Nation 2019

Propunerea BCR pentru StartUp Nation 2019 Dupa acceptarea in programul guvernamental, beneficiarii pot solicita BCR produsele pachetul cont curent si pachetul pre-finantare.

- Pachetul cont curent iti ofera gratuitate in primele 12 luni si include:

  • 0 lei la deschiderea si administrarea lunara a contului;
  • 0 lei pentru administrarea cardului de debit;
  • 0 lei pentru administrarea serviciului de Internet Banking
  • 0 lei pentru tranzactiile efectuate prin Internet Banking – se vor plati doar comisioanele TransFond/BNR;
  • 0 lei pentru incasarile prin ordine de plata in sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) si interbancar (transfer alte banci din Romania – BCR)
  • 0 lei pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care beneficiarul primeste SMS sau email pentru intrarile de bani si platile efectuate in/din contul curent BCR
  • 23% reducere la Pachetul de semnatura electronica.

- Pachetul pre-finantare, intr-un procent de 100% din valoarea alocatiei financiare nerambursabile obtinuta prin program, care include:

  • Dobanda fixa: 4,69%/an, cea mai buna dintre bancile participante in program;
  • Timpul de aprobare a creditului este de aproximativ 3 zile;
  • Numar de documente necesare aduse de client: maxim 2 (certificat fiscal si hotararea AGA);
  • Comision de acordare de 1,2 %, platibil in 3 transe, incepand cu prima utilizare a creditului
  • Garantie: prin programul COSME, care este usor de accesat si nu implica niciun cost pentru antreprenori

Garantia este oferita de COSME si Fondul european pentru investitii strategice (EFSI) infiintat in cadrul Planului de investitii pentru Europa. Scopul EFSI este de a sprijini finantarea si implementarea investitiilor productive in Uniunea Europeana si de a asigura accesul sporit la finantare.

In plus, antreprenorii care aleg BCR pentru contul curent StartUp Nation vor avea parte si de urmatoarele lucruri:

  • Ghid dedicat, cu sfaturi utile despre cum isi pot pune afacerea pe drumul cel bun
  • 6 luni de servicii de contabilitate online gratuite, prin intermediul aplicatiei Keez, disponibila si in versiunea mobile
  • 15 anunturi de recrutare premium gratuite, valabile timp de 12 luni + buget de promovare de 150 de euro pe OLX, cea mai mare platforma de anunturi din Romania
  • O saptamana de acces gratuit in spatiul de lucru de tip co-working Mindspace din Bucuresti si ulterior discounturi de 20% pentru primele 6 luni si de 15% pentru urmatoarele 6 luni
  • Acces gratuit la toate evenimentele de startup organizate de Mindspace.

Sursa foto: rawpixel.com / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri