Bursa de Valori Bucuresti a declarat ca institutia si-a indeplinit toate obligatiunile legale si contractuale care ii revin in legatura cu oferta primara de vanzare de actiuni a Alumil Rom Industry, a comunicat institutia ca raspuns la cererea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

In urma analizei efectuate, Bursa de Valori Bucuresti a ajuns la concluzia ca operatiunile de subscriere efectute de investitori in cazul ofertelor primare initiale de vanzare de actiuni reprezinta operatiuni desfasurate in afara pietei reglementate anterioare efectuarii operatiunilor de tranzactionare in sistemul tehnic al BVB, se mentioneaza in comunicatul transmis de BVB, informeaza NewsIn.

Bursa nu are competenta legala de a monitoriza, supraveghea, constata si sanctiona acte juridice efectuate in afara sistemului de tranzactionare si/sau actiuni neadmise la tranzactionare, se mai spune in comunicat. in schimb, BVB considera ca este necesar ca CNVM sa emita acte individuale suplimentare care sa duca la finalizarea corecta a intregii opreatiuni.

CNVM a publicat la sfarsitul saptamanii trecute o lista cu casele de brokeraj care au introdus ordine de cumparare fara a respecta prevederile prospectului cu privire la plata integrala a contravalorii titlurilor in momentul subscrieri. in lista sunt incluse 16 case de brokeraj: Valmob Intermedia, ING Securities, Raiffeisen Capital&Investment, Equity Invest, EFG Eurobank Securities, Super Gold Invest, Eldainvest, Confindent invest, Rombell Securities, Eastern Securities, Vanguard, Prime Transaction, BRD Securities, Intercapital Invest, HTI Valori Mobiliare si Broker Cluj.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus vs economia României: suntem pregătiți?
Setari Cookie-uri