Banca Transilvania a micsorat dobanzile anuale pe care le plateste la depozitele clientilor in moneda nationala cu 0,25 puncte procentuale, potrivit noii grile publicate de institutia financiara.
Depozitele clasice in moneda nationala pentru populatie si firme la una, trei sau sase luni sunt remunerate cu dobanzi de 7% pe an, fata de 7,25% in perioada anterioara, iar pentru cele cu scadenta la noua sau douasprezece luni, dobanda scade de la 7,50% la 7,25% pe an. Pentru depozitele revolving, dobanzile anuale platite de banca scad de la 7% la 6,75%, pentru un termen de trei sau sase luni, si de la 7,25% la 7%, daca termenul de constituire al depozitului este de noua sau 12 luni.

La depozitele revolving, la dobanda afisata se adauga si dobanda la vedere, care este, in prezent, de 0,25% pe an. Depozitul Economii la vedere este remunerat cu o dobanda de 7,25% pe an, pentru sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei, si de 7,50% pe an, pentru sume care depasesc 10.000 lei. Vechile dobanzi anuale erau cu 0,25 puncte procentuale mai mari.

Depozitul Anotimpuri, constituit pe termen de 45 de zile, fara prelungire automata si fara capitalizare, este remunerat cu o dobanda de 7% pe an, fata de 7,25% inainte de modificarea grilei. Noua dobanda este valabila si pentru depozitul pe 111 zile.

Noua dobanda pentru depozitul pe 18 luni, in lei, cu calculul si plata dobanzii trimestrial, este de 7,50%, iar pentru depozitul pe 24 de luni este 8%, in scadere cu 0,25 puncte procentuale. si dobanda la depozitul Kid Cont, cu acumulare, constituit in lei, scade de la 7,50% la 7,25% pe an.

In privinta depozitelor in valuta, banca a modificat doar dobanda pentru depozitele clasice in euro la o luna, care scade de la 4% la 3,5% pe an.

Banca Transilvania are in prezent o retea de 341 de unitati si apoximativ 4.500 de angajati. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului trecut, active de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro) si o cota de piata de 4,5%, fiind a cincea ca marime in sistemul bancar romanesc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri