Conducerea Consiliului Fiscal a fost votata de catre comisiile reunite de buget din Parlament. Noii membri, respectiv Daniel Daianu, George Georgescu, Bogdan-Octavian Cozmanca, Georgiana Camelia Cretan si Sebastian Bogdan Capraru au obtinut unanimitate de voturi si urmeaza sa fie validati miercuri de plenul Parlamentului, scrie Hotnews.ro.

George Georgescu este propus de Academia Romana, unde si lucreaza in cadrul Institutul National de Cercetari Economice, din 2013. Inainte a lucrat timp de 10 ani, intre 2003 si 2013 la Eximbank, consilier la Directia Managementul Riscurilor.

Bogdan-Octavian Cozmanca este propus de Banca Nationala a Romaniei. Este economist principal la BNR in Departamentul de Modelare si Prognoze Macroeconomice BNR. Preda la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse.

Georgiana Camelia Cretan, propusa de Academia de Studii Economice, este Prodecan la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse din ASE, responsabil cu mediul economico-social si viata studenteasca.

Daniel Daianu, propus de Institutul Bancar Roman, academician si cu o cariera universitara la Academia de Studii Economice si la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), este in prezent membru in Consiliul de Administratie al bancii centrale, cu un mandat care se incheie in luna octombrie a acestui an. A fost ministru al Finantelor intre 1997 si 1998, iar la alegerile europarlamentare din 2007 a fost ales eurodeputat din partea PNL si a demisionat din Consiliul de Supraveghere al Banci Comerciale Romane (BCR) pentru a evita un conflict de interese.

Sebastian Bogdan Capraru, propus de Asociatia Romana a Bancilor, preda la Universitatea Al. I Cuza din Iasi. ”Sunt nominalizat de ARB. Ma recomanda o activitate de 19 ani in domeniul academic. De la preparator la profesor universitar”, a spus Capraru la audierile de marti.

In ultimii 9 ani, Consiliul Fiscal a fost condus de Ionut Dumitru, economist-sef Raiffeisen Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri