Compania Modex, specializata in tehnologia blockchain, va extinde relatia cu Banca Comerciala Romana (BCR)in urma Acceleratorului BCR-InnovX, un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvolta solutii dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligenta artificiala, invatare automata, robotica, cloud, automatizare sau microservicii.

Solutia Modex BCDB a fost propusa reprezentantilor Bancii Comerciale Romane in vederea explorarii beneficiilor aduse de adoptia tehnologiei blockchain in produsele financiar bancare. BCR va explora o serie de functionalitati si propuneri de solutii tehnice personalizate, care sa raspunda necesitatilor punctuale ale unui jucator esential din sistemul bancar romanesc.

"Solutia dezvoltata de programatorii romani de la Modex – Blockchain Database (BCDB) – propune o noua perspectiva tehnologica asupra modului in care companiile isi gestioneaza propriile baze de date. Oferind caracteristici incomparabil mai bune decat o baza de date traditionala, Modex BCDB este o solutie software care utilizeaza tehnologia revolutionara blockchain. Aceasta vine cu o serie de beneficii noi pentru o baza de date: descentralizare, transparenta, securitate ridicata, imuabilitate si integritate. Recent, Modex BCDB a primit certificarea „Seal of Excellence” din partea Comisiei Europene in cadrul Horizon 2020, program care ofera posibilitati de finantare pentru cercetare si inovare", se arata in comunicatul de presa.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat in parteneriat cu companiile UiPath, Startup Grind, Google for Startups, Mindspace si European Center for Services Investments and Financing (ECSIF).

“Produsul Modex BCDB are meritul, unic pe piata, de a gestiona bazele de date ale oricarei companii, oferind plusurile tehnologiei blockchain. Pentru companii, folosirea Modex BCDB nu inseamna renuntarea la actuala baza de date sau modificarea acesteia. Blockchain Database ofera o serie de functionalitati dezvoltate de programatori romani in premiera mondiala si are marele merit de a putea fi implementata intr-un timp record, de cateva zile. Clientii nu vor avea nevoie de cunostinte tehnice in zona tehnologiei blockchain, iar IT-istii companiilor nu vor avea nevoie de timp suplimentar petrecut pentru specializarea in blockchain, analizarea solutiei tehnice sau implementarea ei, lucrul acesta fiind facut automat de produsul Modex BCDB”, a declarat Alin Iftemi, CTO Modex.

Modex, companie specializata in blockchain, isi propune sa rezolve problema adoptiei in masa a acestei tehnologii revolutionare. Inovatiile aduse de Modex in domeniu reprezinta meritul unei echipe de experti de top, gratie carora se pot oferi servicii pentru intregul ecosistem bazat pe tehnologia blockchain: Marketplace pentru Smart Contracts, instrumente software pentru programatori si produsul Blockchain Database pentru companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri