Banca Transilvania a lansat website-ul dedicat platformei digitale Neo, ce va fi activa pentru utilizatori in “scurt timp” si prin care promite sa schimbe modul in care se face banking.

Cel mai probabil, platforma de banking inteligent Neo va inlocui aplicatiile de Mobile si Internet Banking ale Bancii Transilvania in urmatoarele luni, dupa o perioada in care va functiona ca o solutie separata ca in cazul platformei George, lansata de BCR in Romania la finalul anului trecut. De asemenea, ne asteptam ca inrolarea pe platforma a noilor clienti sa fie 100% online.Va prezentam mai jos o serie dintre functionalitatile pe care noul produs BT le va avea.

Ce functionalitati are Neo, platforma de digital banking a Bancii Transilvania

1. Sistemul de bugetare bazat pe Inteligenta Artificiala

Platforma Neo va beneficia de un sistem de bugetare ce le va invata clientilor obiceiurile financiare cu ajutorul Inteligentei Artificiale si va incerca sa aduca imbunatatiri in ceea ce priveste administrarea finantelor personale. Clientii vor putea sa isi urmareasca cheltuielile structurate pe categorii.

2. Retrageri de la bancomat fara a mai folosi cardul

Platforma Neo va avea o functionalitate prin care le va permite utilizatorilor sa scoata bani de la bancomat doar prin intermediul unui cod generat in aplicatie. Astfel, clientii pot permite oricui sa retraga bani de la bancomat din contul lor doar oferindu-le codul respectiv. O solutie asemanatoare a fost anuntata si de catre Robert Anghel, head of payments la ING Bank Romania, in cadrul podcastului Future Banking, pe care il puteti asculta AICI.

3. Cardul de calatorie, o mutare prin care vrea sa concureze cu beneficiile oferite de Revolut?

Utilizatorii vor putea sa isi comande din aplicatie un card de calatorie, ce probabil va avea conturi pentru mai multe valute, asigurare de calatorie si acces in lounge-urile din aeroporturi. Ramane de vazut daca vor puncta si in ceea ce priveste conversia valutara.

4. Face signature

Prin intermediul functiei "Face signature", clientii vor putea sa se autentifice in aplicatie sau sa valideze tranzactii doar uitandu-se la camera foto a smartphone-ului. De asemenea, prin intermediul platformei vei putea sa iti blochezi si deblochezi cardurile, schimba limitele tranzactiilor sau sa iti modifici PIN-ul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri