Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii, a declarat joi ca “nu este un fan” al criptomonedelor, pe care nu le considera bani si i-a sugerat lui Mark Zuckerberg sa obtina o licenta bancara pentru Facebook in cazul in care vrea sa lanseze Libra.


Intr-o serie de postari pe Twitter, Trump spune ca monedele digitale nu sunt bani iar “activele cripto nereglementate pot facilita activitati ilegale, inclusiv traficul de droguri”. Acesta le recomanda, atat companiei Facebook cat si celorlate companii doritoare de a lansa astfel de active, sa opteze pentru o licenta bancara si sa se supuna tuturor reglementarilor din sistemul financiar.

Trump nu este singurul care a criticat planurile companiei Facebook de a introduce moneda digitala Libra, viziunea sa fiind impartasita si de presedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, ministrul de finante al Frantei, Bruno Le Maire si guvernatorul bancii centrale din Anglia, Mark Carney, conform cnbc.com.

Libra este o moneda digitala inclusa in categoria "stablecoin", deoarece, spre deosebire de Bitcoin, valoarea acesteia va fi legata de o rezerva stabila de active. Era de asteptat ca lansarea unui proiect de o asemenea anvergura sa atraga dupa sine numeroase provocari de natura legislativa, juridica sau politica.

Facebook a infiintat Calibra, o subsidiara ce are ca scop gestionarea serviciilor financiare pe ca le va furniza in legatura cu Libra, dar si pentru a mentine separate datele financiare si sociale ale clientilor. Primul produs Calibra este un portofel digital ce permite consumatorilor sa detina si sa foloseasca Libra, desi nu exista nicio restrictie care sa impiedice alte firme sa lanseze portofele concurente.

Visa, MasterCard, PayPal, Coinbase si firma de investitii Andreessen Horowitz sunt o parte dintre cele 27 de companii care alcatuiesc Fundatia Libra, dedicata dezvoltarii acestui proiect.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri