Conducerea executiva a Broker Cluj va propune, pentru al treilea an consecutiv, capitalizarea profitului si acordarea de actiuni gratuite in loc de dividende, a anuntat casa de brokeraj intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit estimarilor companiei, profitul net obtinut de casa de brokeraj SSIF Broker in anul 2006 ar putea depasi 19 milioane de lei. Anul 2007 ar fi al treilea an consecutiv in care Broker Cluj nu acorda dividende in bani.

Decizia finala va apartine actionarilor, dupa ce va primi aprobarea Consiliului de Adminsitratie al societatii. "Acordarea de dividende sub forma de actiuni va fi discutata de Consiliu in luna februarie", a precizat Petru Prunea, presedintele Broker Cluj. in cadrul adunarii generale a actionarilor se va discuta si bugetul de venituri si cheltuieli prevazut pentru anul in curs. "Abia atunci vom putea oferi niste cifre exacte, in functie de ceea ce vor dori actionarii nostri, care s-ar putea sa nu se multumeasca cu o crestere a profitului de doar 25%", a mai spus Prunea.

In aceasta perioada, casa de brokeraj emite zece milioane de obligatiuni cu valoare nominala de 2,5 lei, valoarea totala a emisiunii este de 25 milioane lei. Pretul de vanzare este de 2,5 lei pe obond, iar rata dobanzii a fost stabilita la 6% pe an si va fi platita semestrial. Investitorii vor plati un comision de subscriere de 0,2%. Obligatiunile vor fi alocate dupa metoda pro rata, metoda la care se va recurge in cazul unei suprasubscrierii, se mentioneaza in comunicatul transmis joi de casa de brokeraj. Obligatiunile au o maturitate de 30 de luni (doi ani si jumatate).

Emisiunea se deruleaza in doua etape. in intervalul 3-17 ianuarie isi pot exercita dreptul de preferinta cei care detin titluri Broker Cluj la data de de 15 noiembrie. Acesita pot subscrie cel putin o obligatiune. Etapa a doua se desfatoara in intervalul 18 ianuarie - 1 februarie, volumul minim fiind de 1.000 de obligatiuni.

Casa de brokeraj Boker Cluj a anuntat un profit brut de 17,83 milioane lei (5,03 milioane euro), in primele zece luni ale anului, cu 18,6% mai mare decat profitul estimat pentru sfarsitul anului 2006.

Broker SA a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994. Capitalul initial al Broker SA a fost de 58.500.000 lei. in urma majorarii, capitalul social este de 54,610 milioane lei divizat in 109,221 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Deficit bugetar de 8,3 mld. de lei în primele două luni ale acestui an
Setari Cookie-uri