Trendul creditarii 100% online mai atrage 2 jucatori de pe piata bancara din Romania, unde o solutie de acest fel este oferita doar de catre ING Bank, Libra Internet Bank, TBI Bank si Raiffeisen Bank.

Conform unor surse din piata contactate de wall-street.ro, CEC Bank si BCR urmeaza sa lanseze fluxuri de creditare 100% online. In cazul bancii de stat nu se stie inca o data exacta, in timp ce BCR ar urma sa ofere produsul pana in toamna. Pentru implementarea solutiei in cazul CEC Bank, institutia de stat lucreaza cu Deloitte, FinTech OS si furnizorul de semnatura electronica Namirial.

Dincolo de creditarea 100% online, cele doua banci urmeaza sa fie "colege" si in grupul institutilor financiare din Romania care ofera transferuri interbancare instant, avand in vedere ca BCR va integra solutia oferita de Transfond pana la finalul acestui an. CEC Bank si Banca Transilvania au lansat oficial acest tip de serviciu de plati instant la finalul lunii aprilie a acestui an.

Apreciati pagina de Facebook Future Banking pentru a fi la curent cu ultimele trenduri din industrie.

Dintre ceilalti jucatori de pe piata din Romania, este de asteptat ca si Banca Transilvania sa isi digitalizeze complet fluxul de creditare, dupa ce in luna aprilie a anului trecut a lansat "creditul online" cu semnare in sucursale.

Sursa foto: aodaodaodaod / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri