Grupul Garanti Romania a inregistrat un profit net de 98 milioane de lei dupa primele sase luni ale acestui an, cu aproximativ 25% mai mare decat in aceeasi perioada din 2018, acesta fiind cel mai bun semestru al grupului in Romania, potrivit unui comunicat Garanti remis miercuri AGERPRES.

In perioada ianuarie - iunie, grupul Garanti Romania a afisat o crestere de 4,5% a volumului total al activelor care, in prezent, depaseste 12,1 miliarde lei. Totodata, in primele sase luni ale anului, grupul a inregistrat venituri nete consolidate de 263,2 milioane lei, conform Agerpres.ro.

La nivel individual, Garanti Bank a inregistrat, in primul semestru, un profit net de 77,6 milioane lei, reprezentand un avans de peste 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul total de credite a urcat la 7,19 miliarde lei, iar cel al depozitelor a crescut cu 5%, ajungand la 8,19 miliarde lei, la finalul lunii iunie. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, depozitele persoanelor fizice au crescut cu 61%, in timp ce ale IMM-urilor au avansat cu aproape 38%.

"Strategia noastra eficienta si riguroasa a determinat performante foarte bune in prima jumatate a anului. Suntem in linie cu obiectivele propuse pentru 2019 si avem toate premisele sa inregistram rezultate excelente pana la finalul anului. Avem un angajament pe termen lung pe piata din Romania si vom continua sa aducem plusvaloare in vietile clientilor nostri, in evolutia industriei financiare si a economiei locale per ansamblu", a declarat Ufuk Tandođan, CEO al Grupului Garanti Romania.

Cele doua institutii financiare nebancare ale grupului, cu activitati in leasing si credite de consum, au inregistrat, la randul lor, un profit net cumulat de 20,3 milioane lei, in primul semestru al anului 2019.

Grupul Garanti Romania este detinut de Garanti BBVA, a doua cea mai mare banca privata din Turcia.

In primul semestru din 2019, Garanti BBVA a inregistrat un venit net consolidat de 3,67 miliarde lire turcesti (560,42 milioane euro) si active de 422,28 miliarde lire turcesti (64,48 miliarde euro). Garanti BBVA deserveste peste 17 milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este actionarul majoritar al Garanti BBVA.

Grupul Garanti Romania reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN).

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri