Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) schimba plafoanele de la care pune popriri pe conturile firmelor si persoanelor fizice. In cazul acestora din urma, plafonul creste de 20 de ori, potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ul institutiei.

Astfel, in cazul marilor contribuabili, plafonul datoriilor de la care se instituie poprirea pe cont creste de la 3.000 lei, in prezent, la 40.000 lei. “Prin aceasta masura se dubleaza numarul contribuabililor pentru care nu se infiinteaza poprirea bancara, ajung la aproximativ 100 mari contribuabili, al caror cuantum total al obligatiilor restante inregistrate in anul 2018 a fost de 5,5 milioane lei”, se arata in proiectul citat.

In cazul debitorilor contribuabili mijlocii, plafonul cuantumului obligatiilor fiscale/bugetare restante creste de la 1.500 lei, existent in prezent, la 40.000 lei. Prin aceasta masura, si pentru aceasta categorie de contribuabili, se dubleaza numarul celor pentru care nu se infiinteaza poprirea bancara, ajungand la aproximativ 4.655 contribuabili mijlocii, al caror cuantum total al obligatiilor restante inregistrate in anul 2018 a fost de 118,9 milioane lei.

Pentru debitorii care au calitatea de contribuabili mici, plafonul cuantumului obligatiilor fiscale/bugetare restante creste de la 500 lei, existent in prezent, la 10.000 lei. Prin aceasta masura, numarul contribuabili mici pentru care nu se infiinteaza poprirea bancara prin modificarea plafonului, creste de aproximativ 2,5 ori fata de numarul celor care incadreaza in plafonul existent in prezent. Numarul celor care se incadreaza in noul plafon este de aproximativ 200.000 contribuabili mici, al caror cuantum total al obligatiilor restante inregistrate in anul 2018 a fost de 1,445 miliarde lei.

“In cazul debitorilor persoane fizice, plafonul cuantumului obligatiilor fiscale/bugetare restante, creste de la 100 lei la 2.000 lei. Astfel, numarul contribuabililor persoane fizice pentru care nu se infiinteaza poprirea creste de aproximativ 4 ori fata de numarul celor care se incadreaza in plafonul existent, acestia inregistrand obligatii restante la nivelul anului 2018 in valoare totala de 161,7 milioane lei”, se subliniaza in proiect.

Sursa foto: samritk / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri